• Krampuszokkal, boszorkányokkal és barlangokkal érkezik a Resident Evil: Village
  • Legalábbis egy belsős forrás szerint
  • Aki nemrég kipróbálhatta a játék egyik korai verzióját

A Resident Evil: Village kapcsán mostanában nem sok mindent lehet hallani. A Capcom ugyan júliusban még azt ígérte, hogy augusztusban újabb trailerrel jelentkeznek, ez az előzetes sajnos még nem futott be, és más hivatalos információ sem érkezett a projektről. Most viszont megszólalt egy belsős forrás, aki állítása szerint kipróbálhatta a játék egyik korai verzióját, és azt is elmesélte, milyen újdonságokat látott ez alatt a próba alatt.

Beszámolója alapján egy elhagyatott bányarendszerben kellett bolyongania egy fegyvertelen nővel, aki mindössze egy lámpát tartott magánál, a feladata pedig természetesen az volt, hogy minél előbb elhagyja a tárnákat. Ezt azonban jelentősen megnehezítette, hogy a bányát képlábú, kecskefejű, krampuszokra hajazó szörnyetegek lepték el, akikre a játék egyszerűen csak Strigoi-ként hivatkozott, ami a román mondákban nagyjából a vámpír megfelelője.

Mindez pedig még nem minden, ugyanis az informátor kitért arra is, hogy ezeket a szörnyeket boszorkányok irányították, akik már korábban is előkerültek a szivárgásokban, és akiknek a jelek szerint elég komoly szerep jut majd a Resident Evil: Village-ben. Persze fontos leszögezni, hogy mindez nem hivatalos információ, így érdemes fenntartásokkal kezelni, de azért az új részletek elég szépen passzolnak a Resident Evil: Village eddigi tematikájába.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!