• A Resident Evil 8 nem jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra
  • Méghozzá azért, mert ezek a konzolok túl sokat és túl lassan töltöttek
  • Legalábbis egy bennfentes információi szerint

A PS5 bemutatóján a Capcom leleplezte a Resident Evil 8-at (avagy Resident Evil Village-et), mellyel kapcsolatban elég sok pletykát lehetett hallani az elmúlt hónapokban. Az egyik ilyen szóbeszéd szerint a horror jelenlegi és következő generációs konzolokra is érkezett volna, a leleplezésnél azonban a japánok egyértelművé tették, hogy PC mellett csak PS5-re és Xbox Series X-re tervezik kiadni a játékukat. Hogy miért döntöttek végül így, arról a Dusk Golem néven futó bennfentes számolt be Twitteren.

resident-evil8-next-gen-01.jpg

Dusk Golem szerint eredetileg tervbe volt véve egy PS4-re és Xbox One-ra szánt verzió is, azonban a fejlesztők végül úgy találták, hogy ezek a kiadások túlságosan sokat és túlságosan lassan töltenek. A Resident Evil Village igen nagy terepen játszódik majd, és a felfedezésre is nagyobb hangsúlyt helyeztek a készítők, épp ezért a Capcom végül úgy döntött, hogy hagyja a régi generációs konzolokat, így azok nem húzzák vissza a PS5-re és Xbox Series X-re érkező variánsok teljesítményét.

Persze mindez nem a Capcom hivatalos álláspontja, csak szivárogtatás, de azért érdemes megjegyezni, hogy Dusk Golem elég megbízható forrásnak számít horror témakörben: hogy mást ne mondjunk, a Resident Evil Village jópár részletét is sikeresen kiszivárogtatta a hivatalos bejelentés előtt.