• Megváltoztak a Resident Evil-játékok címei a Steamen
  • A konzisztens elrendezés vélhetően a Resident Evil 8-höz köthető

Jó ideje hallani már pletykákat a Resident Evil 8 kapcsán, és bár hivatalos információk egyelőre nincsenek arról, hogy milyen játékokat láthatunk majd a Sony csütörtöki PS5 prezentációján, egyelőre ez a cím tűnik az egyik legbiztosabb befutónak. Hogy miért? Nos, nyilván ott vannak a híresztelések, de akik inkább a tényekre támaszkodnának, azoknak elég ránézni az aktuális leárazásokra, melyek – ahogy arról már írtunk – pont akkor kezdődtek, amikor a PS5 bemutatója eredetileg lett volna.

az-osszes-resident-evil-jatekot-atneveztek-a-steamen.jpg

Ha ez nem volna elég gyanús, akkor van itt más is. A nyomokért ezúttal is a Steamre kell ellátogatni, ahol szemfüles játékosok – köztük a Resident Evil 8 kapcsán eddig is előszeretettel szivárogtató Dusk Golem – észrevették, hogy tulajdonképpen az összes Resident Evil-játék címét módosították a Valve áruházában. Természetesen nem drasztikus változásokról van szó, csupán annyi történt, hogy konzisztensek lettek az elnevezések a kisbetűk-nagybetűk tekintetében, illetve a japán címeket (Biohazard) is elhagyták – az Operation Raccoon City az egyetlen epizód, amely maradt a régiben. (Meg tudjuk érteni, ahhoz mi is csak bottal nyúlnánk...)

A lenti Twitter-bejegyzésben az előtte-utána összehasonlítást is láthatjátok, valóban sokkal szebb és átláthatóbb lett az egész. És bizonyára nem véletlen az sem, hogy mostanra időzítették ezt a módosítást...