• A Resident Evil 8 nem véletlen kapta a Village alcímet
  • Ez lesz Ethan sztorijának a konklúziója
  • Marad a belső nézet

A Resident Evil 7 szemléletváltásával a széria újra sikeresnek mondhatja magát, hiszen az azóta kijött játékokat mind a szakma, mind a játékosok dicsérik, még a kissé negatívabb fogadtatású Resident Evil 3 remake sem kapott annyi rossz szót, mint teszem azt a Resident Evil 6.

A történet pedig folytatódik a Village alcímű nyolcadik résszel, és a játék két fejlesztője, Kanda Cujoshi és Pete Fabiano elárult pár apróságot a programról a Famitsunak. Ahogy azt az első trailerben láttuk, a belső nézet visszatér. Az invertory-t is visszakapjuk, csak kicsit újragondolva, és természetesen még jobb lesz a grafika és a hangzás.

A legérdekesebb mégsem ezek, hanem két másik, a sztorit jobban érintő dolog. Egyrészt, a készítők elárulták, hogy a Resident Evil: Village lesz Ethan történetének konklúziója. Azt sajnos már nem árulták el, miképpen kapcsolódik be a sztoriba a Resident Evil 7 főhőse, vagy hogyan lép színre Chris Redfield, aki a pletykák és a trailer sugallata szerint lehet, hogy antagonistává válik.

A másik érdekesség az alcímet érinti. Bár a készítők szerint nincs hivatalos álláspont azzal kapcsolatban, hogy ez most Resident Evil 8: Village vagy csak Resident Evil: Village – bár azt leszögezték, hogy mindenképpen az előző rész közvetlen folytatása –, de nekik jobban tetszene, ha az utóbbi maradna meg a köztudatban. Merthogy a Village valaminek vagy valakinek a neve.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!