Most nincs annyi újdonságom, mint korábban, de azért van pár finom falat, kezdve a plazmidokkal. Ha minden igaz, összesen 80-féle van belőlük, 4 kategóriára osztva; fizikai, aktív, műszaki és fegyverek. Minden csoporthoz 6 rekesz van, így kombinálhatjuk a hatásukat, hogy még hatékonyabb eredményeket érjünk el.

Már ismert plazmidok, melyek biztosan szerepelnek a játékban:
  • Telekinézis: Tárgyak magunkhoz húzása és eldobása. Fejlesztve erősebbet/gyorsabban dobhatunk.
  • Trambulin csapda: A földre helyezhetünk egy örvényt, mely a rálépő ellenfeleket a levegőbe dobja fel.
  • Örvény csapda: A fentebbi erősebb változata, sokkal durvább a hatásfoka.
  • Hamvasztás: Területet, tárgyat vagy egy ellenfelet gyújthatunk lángra vele. Más plazmidokkal kombinálva még hatékonyabb.
  • Splicer Irritáló: Ha ezzel találunk el valamilyen karaktert, akkor arra az összes környéken lévő splicer rátámad.
  • Pirokinézis: Egy lángoló lövedéket bocsájthatunk útjára.
  • Security Beacon: Ha ezzel találunk el valakit, akkor azt az összes védelmi rendszer ellenségként fogja kezelni.
  • Cryokinetic Touch/Jeges Érintés: Megfagyaszthatjuk vele a splicereket, majd apró darabokra törhetjük őket.

BioShock - további infók és új videókKét szintről is kaptunk részletesebb információkat, a másodikról és a harmadikról. Előbbit Hephaestusnak hívják és itt találhatóak azok a szerkezetek, amelyek működtetik a várost. Az óceán mélyén fekvő vulkánok energiáját kihasználva, gőzerővel hajtják a gépezeteket, melyeket az irányítóközpontba bezárkózott Andrew Ryan (a város megálmodója) le akar állítani. Ha nem szeretnénk megfagyni, akkor javallott megállítani, mielőtt véghezviszi a tervét.

A harmadik szint az Arcadia névre hallgat, és itt termelik az oxigént az ide telepített nagy erdő segítségével. Ryan itt is keresztbe akar majd tenni nekünk, a növényekre halálos méreggel kezdi el pusztítani a fákat. Amennyiben a csúnya fulladásos halált el akarjuk kerülni, akkor ajánlott megkeresni az ellenszert, és megmenteni a helyi ökológiát és persze magunkat.

A hackelés menete: van egy 6x6-os tábla, ahol a négyzetekre kattintva felfedhetünk csöveket (vízszintes, függőleges és kanyar), melyeket úgy kell forgatni, hogy a tábla egyik végét összekössük a másikkal.

Ha meghalunk, utána valahogy újraéledünk, de az ellenfelek nem regenerálódnak, tehát ha megsebeztük őket, akkor ugyanúgy találjuk őket, mikor visszatérünk. Kivéve persze, ha elmennek meggyógyítani magukat.

A gránátvetőbe háromféle lőszert rakhatunk: robbanó, mozgásérzékelő aknát, és fagyasztót.

A PC-s verzión lényegében a Tribes: Vengeance csapat dolgozik. A kezelhetőséget teljesen átszabták erre a platformra, a játékmenet kiegyensúlyozását is átdolgozták, hogy nehezebb legyen, mint a konzolos verzió. Az Xbox 360-as játékban lesz valamilyen célzás rásegítés, de ezt teljesen kivágták a PC-sből, hiszen az egérnek hála nincs ilyenre szükség.

Végül két spoileres jelenet, az első a játék legelejéről, a második a Little Sisterek megöléséről szól (elolvasásához jelöld ki a szöveget!).

BioShock - további infók és új videókMiután leereszkedik velünk a mélybe a gömb, melybe a világítótoronyban beszálltunk, megfigyelhetjük Rapture városát kívülről, majd utunk végén felbukkanunk a Kashmir Hotel közepén, ott, ahol az utolsó újévi bulit tartották. Ekkor egy férfit pillantunk meg, aki zavart, magányos és félelmében ide-oda kapkodja a tekintetét. Hirtelen zajt hallunk valahonnan mögüle, és egy splicer ugrik rá a semmiből. A nő, már ami maradt belőle, könnyedén megöli áldozatát, kampóját a férfi gyomrába majd arcába mélyesztve. Miután a szerencsétlen összeesik, a splicer észreveszi a jelenlétünket, benéz az ablakon, egyenesen a szemünkbe, majd eltűnik, úgy ahogy jött.

A Little Sisterben lévő Adam kinyerése elég brutálisra sikeredett. A korábban megjelent Big Daddy vadászós videó végén is láthattuk, amint a "kislány" félelmében kúszik-mászik hátrafelé. Amint a karakterünk kinyújtja felé a kezét, még próbál küzdeni, de ekkor megragadjuk a tarkójánál, innen már nem menekülhet. Már csak a döntésünkre vár, megmentjük-e vagy megöljük. Ha az utóbbit választjuk, akkor a fejét lenyomjuk, majd kikerül a látóterünkből, egy roppanást hallunk, és újra meglátjuk. Bal kezünkben az élettelen test, melyet a földre ejtünk, jobbunkban a nyálkás csiga, melyet a gerincéből szedtünk ki. Ezt akartuk, így most felemeljük és egyben lenyeljük, a nyálka még mindig csöpög a kezünkről...


Ha minden igaz, nemsokára új képek és videók is elérhetőek lesznek. Amint tudjuk, feltöltjük őket mi is. Addig akit érdekel, hallgassa meg a Cult of Rapture honlapon megjelent új interjút, melyben a játékban található animációkról beszélnek a fejlesztők. Igazán új dolgot nem mondanak el, de érdekes anyag, megéri meghallgatni.

Érkezett 5 darab új videó is, melyek plazmidokat mutatnak be akció közben. Van itt fagyasztás, gránát dobálás vagy épp rovar invázió is, mely emlékezetes lehet a tavalyi trailerből.