A POCO, a világ fiatal tech-rajongóinak körében népszerű tech vállalat ma bejelentette két új okostelefonját, a POCO F4-et és a POCO X4 GT-t. Az újdonságokat kategóriájuk legjobb rendszerprocesszoraival látták el, ezáltal kedvező áron nyújtanak nagy teljesítményt. A POCO F4 kiemelkedő teljesítményt nyújt, rendkívül kedvező energiafogyasztás mellett. A készülék Snapdragon 870 rendszerprocesszora a termékkínálaton belül az eddigi legnagyobb órajelű elsődleges CPU-maggal rendelkezik. A másik újdonság, a POCO X4 GT egy elérhető árú, kifejezetten mobilos játékra és szórakozásra optimalizált készülék a márka kínálatában a MediaTek Dimensity 8100 rendszerprocesszorával, amely kategóriájának egyik leghatékonyabb, legnagyobb teljesítményű képviselője.

A POCO F4-be az 5G-képes, 7 nanométeres gyártástechnológiával készülő Snapdragon 870 rendszerprocesszor került, melynek elsődleges processzormagja 3,2 GHz-en ketyeg. Ezzel a modell a POCO kínálatának eddigi legnagyobb órajelű elsődleges CPU-ját tartalmazó példánya.  A készülék kiemelkedően gyors alkalmazásbetöltési időt ígér, illetve minden számításigényes folyamathoz kellően nagy számítási kapacitást biztosít, legyen szó intenzív játékról vagy komplex applikációk és weboldalak akadásmentes kezeléséről. A magas teljesítmény folyamatos biztosításáról a jelentősen megnövelt méretű, 3,112 mm2-es hűtőcella és a LiquidCool Technology 2.0-ás folyadékhűtéses megoldása gondoskodik. Az LPDDR5 szabványú rendszermemória és az UFS 3.1-es flashmemóriás háttértár emellett minden tekintetben gyors adatelérést nyújt, különösen több alkalmazás párhuzamos futtatásakor, illetve az alkalmazások közötti váltások során.

poco-f4-3.jpg

A POCO F4 4K-s rögzítésre alkalmas kamerarendszere emellett számos jópofa és kényelmes képjavító módot kínál, köztük a panoráma szelfi móddal, az éjszakai móddal, illetve az AI Skyscaping 4.0 és AI Erase 2.0 módokkal. A POCO F4-be egy 4500 mAh-s akkumulátor került, amely a 67 wattos turbótöltéssel mindössze 38 perc alatt 100%-ra tölthető. Az akkumulátor teljesen feltöltve akár 10 órányi játékidőt, 21 órányi videolejátszást, illetve 119 óra zenelejátszást képes kiszolgálni. A Middle Middle Tab töltési technológia gondoskodik az akkumulátorcellák gyorsabb és egyenletesebb töltéséről azáltal, hogy a töltőáramot az akkumulátor közepén vezeti be a rendszer.

A POCO X4 GT-be a MediaTek Dimensity 8100 rendszerprocesszor került, mely a TSMC 5 nanométeres gyártósorain készül, ezáltal alacsony áramfelvételt, ugyanakkor kiemelkedő teljesítményt kínál minimális hőképződés mellett. A POCO X4 GT-t mindezen túl LPDDR5-ös rendszermemóriával és UFS 3.1-es flash háttértárral látták el, ezáltal a készülék a POCO leggyorsabb RAM-mal és háttértárral felszerelt felsőkategóriás készülékei közé tartozik, különösen kedvező környezetet biztosítva az akadozásmentes mobil játékhoz. A LiquidCool 2.0 technológia révén a rendszerprocesszor minden körülmények közt üzemi hőmérsékleten tartható, ezzel lehetőséget adva a felhasználóknak arra, hogy valóban mindent kisajtoljanak a hardverből. A három kamerából álló hátsó kameraszigettel és a Dolby Atmos® sztereó hangszórókkal rendelkező POCO X4 GT 4K kameraként is funkcionál, kényelmes és menő funkciókkal, amelyek segítenek a felhasználóknak kreatív potenciáljuk kibontakoztatásában. A 64 megapixeles főkamerával, a 8 megapixeles széleslátószögű kamerával és a 2 megapixeles makrokamerával a téma minden részlete megörökíthető, akár távol van, akár egészen közel. A jó minőségű szelfikről a 16 megapixeles előlapi kamera gondoskodik, amelyet a vloggerek számára hasznos, 19 előre beállított képi profillal és piszkozat móddal is kiegészítettek.

poco-x4-gt-16.png

A POCO F4 és a POCO X4 GT előre telepített YouTube előfizetéses szolgáltatással, a YouTube Premiummal érkezik. A vásárlók két hónapig élvezhetik ingyenesen a YouTube Premium kínálta előnyöket, amely két hónap reklámmentes, offline megtekintést és folyamatos hozzáférést jelent a Youtube videó- és zenetartalmaihoz.