Legutoljára akkor foglalkoztunk a POCO-val, amikor a Xiaomi alá tartozó cég bemutatta a POCO X3 NFC nevet viselő középkategóriás telefonját. A márka azóta önállósodott, ami részben köszönhető az F1 sikerének, amelyből több mint két millió darabot szállított le, másrészt annak, hogy az elmúlt három évben több mint 6 millió telefont adott el, ami nem rossz eredmény egy ilyen fiatal gyártótól.

A brand legújabb okostelefonja a POCO M3, amely az alsókategóriában indul. Ennek megfelelő lesz az ára is, hiszen 150 és 170 dollár közötti áron kerül a vásárlókhoz. Hogy ezért mit tud? Qualcomm Snapdragon 662 CPU, 4/64; 4/128 GB RAM és háttértár, 2 nano sim + 1 mikro SD kártya (512 GB) foglalat, FHD+ Dot Drop kijelző, 6000 mAh-s akkumulátor, 22,5 wattos (egyben fordított vezetékes) gyorstöltés, csakhogy a legfontosabbakat említsük

poco-m3-02.jpg

Természetesen van hátlapi tripla kamera, melynek fő lencséje 48 megapixeles képeket tud készíteni, 8 megapixeles szelfi kamera, sztereo hangszóró, illetve a telefonokból egyre inkább kikopó infra és jack-csatlakozó, de az olyan „apróságokról” sem szabad megfeledkezni, mint az ujjlenyomat olvasó, vagy éppen az intelligens arcfelismerő.

A POCO M3 olyan tulajdonságokat kapott a mérnököktől, amelyek a kért árért (kb. 45000 Ft) nem éppen megszokottak, így az M3 azoknak lehet jó választás, akik kevés pénzért keresnek telefont, az árhoz képest tisztességes tudással. A kínai gyártó ezúttal is feladta a leckét a a nagyoknak, ez világosan kitűnik az agresszív árazásból és a POCO M3-ba épített képességekből. Tizenévesek első okostelefonjának kiváló választás lehet az M3, ami hazánkban várhatóan januárban kerül forgalomba.