A Poco tavaly november végén mutatta be a Poco M3 alsókategóriás telefonját, most pedig megjött a készülék utódja, amely a Poco M3 Pro 5G nevet kapta. Ebből már mindjárt sejthető, hogy mi a készülék fő vonzereje. Igen. Az 5G sebesség, amely azonban nem korlátozódik egyetlen nano-SIM kártyára, ugyanis a telefon képes a dual 5G standby-ra, azaz a SIM kártyák cserélgetése nélkül el lehet érni a technológia által ma biztosított legnagyobb sebességet, amely elképesztő fegyvertény egy közép-alsókategóriás telefonnál.

A telefon lelke egy 7 nanométer gyártási technológiával rendelkező MediaTek Dimensity 700 CPU, amely remek sebességet és nem utolsósorban kiváló üzemidőt biztosít a készüléknek. További tulajdonságok: Mali G57 GPU, 4+64, illetve 6+128 GB RAM/háttértár (plusz mikro-SD kártya), FullHD+, dinamikus kontrasztarányú (30 és 90 Hz között) IPS kijelző, 3+1 lencséből álló (48 MP fő, 2 MP mélység, 2 MP makro, 8 MP szelfi) kamerarendszer, 5000 mAh-s akkumulátor, gyorstöltés, wifi, infra, GPS, NFC, oldalsó ujjlenyomat-olvasó, többnapos üzemidő.

poco-m3-pro-5g.jpg

A kereskedelmi forgalomban pár napon belül elérhetővé válik a Poco M3 Pro 5G, hihetetlenül alacsony, 160 és 180 eurós (akciós) áron, amely jelentleg kb. 65 ezer forintnak felel meg, de a hivatalos ára is csak 20-20 euróval lesz több. Ezzel az agresszív árazással és a dual 5G standby közép-alsókategóriába pakolásával a Poco feladta a leckét a nagyoknak.