Annak dacára, hogy az utálók évről évre azt kívánják, bárcsak a földbe állna már a Call of Duty, a széria csak egyre jobb teljesítményt nyújt. Tavaly a Modern Warfare 3 16 nap alatt gyűjtött össze egymilliárd dollár bevételt, ezzel megelőzve a korábbi csúcstartót, az Avatart, pedig James Cameron a több embert megmozgató mozis szférában nyújtotta ezt a teljesítményt.

Tavaly még azt gondoltuk, hogy ezt most aztán tényleg nehéz lesz felülmúlni, de aztán megjelent a Black Ops II, ami földbe döngölte az elődjét, hiszen a Treyarch játékának a Chart-Track és a kiadó belső adatai szerint csak 15 nap, kicsivel több mint két hét kellett ahhoz, hogy elérje a mások számára még csak látótávolságban sem lévő egymilliárd dolláros határt.

Bobby Kotick nyilatkozatában azt mondta, hogy az elmúlt hat év során mindig a Call of Duty megjelenése volt az adott esztendő legjelentősebb pillanata a szórakoztatóipar szempontjából, s mostanra a sorozat nagyobb bevételt termelt, mint az idén megjelent tíz legnépszerűbb film együttvéve, sőt túlszárnyalta a Harry Potter- és a Star Wars filmsorozatot is. Van, aki képes lesz megállítani a Call of Dutyt?