• A Bloodborne március 25-én jelenik meg PS4-re
  • A multiban a kiszolgáló mellé két vendég csatlakozhat be
  • A PvP-k az egyik fél halálával vagy a Parting Shot használatával érnek véget
  • A kooperációs mód a boss vagy a játékosok halálával, esetleg a Parting Shot használatával fejezhető be
Webshop ajánló
Bloodborne
  • PS4

A From Software a Bloodborne japán oldalán közölt le némi információt a játék többjátékos módjáról. Ebből kiderült, hogy a host mellett két játékos csatlakozhat be a kooperációs mókába, de ahogy a Souls-játékokban, úgy itt is visszakerülnek a vendégek saját világukba, amint kinyiffantották az aktuális bosst – természetesen a segítségért kapott jutalommal.

Segítséget a „lulling Bell” nevű, új játékelemmel kérhetünk, míg a „Small Resonant Bell” arra szolgál, hogy becsatlakozhassunk a segítséget kérő hosthoz. Emellett helyet kap az úgynevezett „Watchword”, amely keretében jelszóval biztosíthatjuk, hogy ne kapcsolódjon hozzánk más, csak akit mi szeretnénk magunk mellett tudni. Ez utóbbi viszont kizárólag a kooperációs módban működik. Kapunk még egy „Parting Shot” nevű funkciót is, amellyel befejezhetjük a kooperációs és PvP meneteket.

Ha már szóba került a PvP, ez szinte egy az egyben ugyanolyan lesz, mint a Souls-játékokban, vagyis egyszerre ketten csatlakozhatnak be hozzánk, hogy a vérünket vegyék. Ez akkor valósulhat meg, ha a játékban feltűnik a „Bell Maiden” nevű NPC, ami jelzi, hogy megszállhatóak vagyunk, illetve az „Ominous Resonant Bell” segedelmével mi ugorhatunk át mások világába egy kis vérontásra.

Akárcsak a Dark Soulsokban, úgy itt is lehetőségünk lesz üzeneteket, úgynevezett „memoriesokat” hagyni a többi játékosnak, csak ezek vértócsa helyett sírkövekként jelennek majd meg.

A Chalice Dungeonből kétfajtával találkozhatunk, a normális és a generált változattal. Az utóbbi csak online érhető el, legalábbis addig, amíg a Bloodborne létrehozza azt, utána már az is játszható lesz offline, akárcsak a normál változat. A generált dungeonök mindemellett megoszthatóak lesznek.

Mindemellett a Bloodborne hivatalos oldalán első napi patchről is pusmognak, úgyhogy igencsak lehetséges, hogy a március 25-ei PS4-es megjelenés javítócsomagot is hoz, nem csak játékot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!