• Rhys-t korábban Troy Baker szólaltatta meg
  • A Borderlands 3-ban viszont már más a karakter hangja
  • Randy Pitchford szerint azért, mert Baker nem vállalta a szerepet
  • Baker szerint ő vállalta, csak a Gearbox nem volt hajlandó biztosítani a munkafeltételeket
  • A Gearbox a texasi munkatörvényekre hivatkozik

Több szereplő is megjelenik a Borderlands 3-ban a Telltale játékából, a Tales from the Borderlands-ből, köztük a főhős, a hatalmas vagyonról és hatalomról álmodozó Rhys. Azonban akárcsak Claptrap, ő sem az eredeti hangján szólal meg a szeptember elején megjelent játékban.

A Tales from the Borderlands-ben a veterán hangszínész, Troy Baker kölcsönözte a hangját neki, míg a Borderlands 3-ban Ray Chase vette át a szerepet. A Gearbox vezérigazgatója, Randy Pitchford korábban azt mondta, hogy Baker egyszerűen nem vállalta a szerepet, ám most a VG24/7-nek maga Baker állította, hogy ez így nem teljesen igaz.

A színész elmondása szerint a Gearbox bár megkereste és ő nagyon szívesen igent mondott, hiszen régóta várt az alkalomra, mert megszerette Ryhs-t, végül nem jött össze a munka, mert a stúdió nem volt hajlandó megteremteni a feltételeket. Egész pontosan nem volt hajlandó szakszervezetben dolgozó színészt alkalmazni.

Baker a SAG-AFTRA nevű szakszervezet tagja, és a szervezet ki is adott egy nyilatkozatot, amely szerint a stúdió visszautasította a tárgyalásokat. „Sajnálatos a Gearbox téves döntése, miszerint megtagadják előadóiktól a tisztességes szakszervezeti béreket, a biztonságos munkahelyet és az egészségügyi ellátás biztosításának lehetőségét családjuk számára” – írta a SAG-AFTRA a Polygonnak eljuttatott közleményében.

A Gearbox a VG24/7 megkeresésére azt nyilatkozta, hogy a kezüket megkötötték a texasi törvények, melyek értelmében senkitől sem tagadhatják meg a munkát, akár tagja szakszervezetnek, akár nem, emiatt nem alkalmazhatnak kizárólag szakszervezeti embereket. Vagyis, ha megegyeznek a SAG-AFTRA-val, akkor lényegében a szakszervezeten kívüli színészeiktől meg kellett volna válniuk, amennyiben ők nem csatlakoznak, ami viszont ellent mond a texasi munkatörvényeknek – az persze már más kérdés, hogy hány színész van, aki nem tagja a szakszervezetnek, vagy, hogy egyénileg nem lehetett volna megegyezni Baker esetében.

Troy Baker mindezek ellenére nem neheztel a Gearboxra, bár azért maradt benne némi tüske, mert tényleg szerette volna újra eljátszani Ryhs szerepét.