Sokan várták az Aliens: Colonial Marinest, hisz a már ezer éve készülő FPS az ígéretek szerint visszatereli a kétprotkós idegeneket a helyes videojátékos ösvényre. Nos, a PC Guru csapatának hivatalos tesztjére még várni kell ugyan, de a nemzetközi sajtó embargója ma járt le, és a külföldi újságírók nemes egyszerűséggel darabokra szedték a Gearbox munkáját. Normális esetben erről nem biztos, hogy beszámolnánk, de mivel az év elejének egyik legjobban várt címéről van szó, bennünket is sokkoltak a kritikák.

Aliens: Colonial Marines Játékképek

Az amerikai IGN.com 4,5 pontot adott a shooterre "rossz" értékeléssel, a Destructoid pedig meg sem állt 2,5 pontig -- igaz, utóbbi oldal híres fájóan szubjektív látásmódjáról. A brit Eurogamer 3/10-zel "jutalmazta" a Colonial Marinest, a Gamesradar 50-et adott rá a 100-ból, a GameSpot pedig 4.5-öt... és ez még csak az első nap! A játékosok ma tehetik rá mancsukat a programra, a kommentek között is minden bizonnyal lesz pár olvasó, aki már látta mozgás közben az Alienst.

Hogy a rossz kritikai visszhang mennyire hat ki az eladásokra, csak hónapokkal később derül ki. Ugyanakkor a Gearboxnak nem tesz túl jót a sok alacsony pontszám, hisz a Duke Nukem Foreverrel egyszer már pofon vágták a rajongóikat.