A Bound by Flame egy akció-RPG a Spiders Studiostól -- tudjátok, a csapat, amely mindig sokat markol, de sosem fog eleget. Talán majd most? Nehéz megmondani, de az biztos, hogy a 2014 tavaszán PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és PS4-re megjelenő Bound by Flame jól néz ki, és annak ellenére vonzó, hogy tulajdonképpen süt belőle a Dark Souls legfontosabb hangulati elemeinek elcsórása.

A történet szerint egy ifjú lovagot alakítunk, aki abban a szerencsétlen helyzetben kell boldoguljon, hogy lelkéhez hozzáláncolta magát egy tűzdémon (erre utal a cím is, ugyebár). A kötelék feloldhatatlan, ám jár bizonyos előnyökkel, többek között a tűzdémon képességeinek kiaknázásával. A játék a BioWare alkotásaihoz hasonló morális mérlegrendszert alkalmaz: ha emberi tulajdonságainkkal kerekedünk ellenfeleink fölé, jók leszünk, viszont ha démonként küzdünk, rosszak -- karakterünk kettőssége a sztorira is kihatással lesz, ezen a ponton pedig várhatók okos lépések, ugyanis a Spider eddigi munkáinak történetei rendre kiemelkedőnek bizonyultak (Of Orcs and Men, például).

A Bound by Flame hatalmas, ijesztő szörnyetegeket vonultat fel, világa pedig régiókra bontott, de azokon belül szabadon bejárható, hogy mellékküldetéseket oldhassunk meg, vagy csak felfedezzünk, hátha lelünk valami érdekeset. Az új videó nagyon látványosra sikeredett, a fejlesztés pedig utolsó hónapjába ért, így ha minden igaz, késéstől sem kell tartanunk.