Mindeddig kérdéses volt, hogy az egyébként igen látványos, dobozos, PC-s GTA 5 csak a lemezekről lesz-e telepíthető, vagy valamilyen internetes megoldással letölthetjük-e a 65 GB-ot kóstáló akciójátékot. Nos, megjött a válasz.

A Rockstar Games a hivatalos weboldalának GYIK szekcióján át kürtölte világgá, hogy akik dobozos GTA 5-öt vesznek PC-re sem kell, hogy a lemezről installálják fel azt. Bár az is egy megoldás, segítve ezzel a lassabb kapcsolattal rendelkező vásárlókon, azok, akiknek az internetelérése elég gyors ehhez, le is tölthetik a programot a stúdió saját rendszeréből.

Bizony, a játék dobozos változata itthon nem steames lesz: helyette az úgynevezett GTAV PC Social Club Activation weboldalon lehet majd aktiválni a dobozban talált kódot, ami ezt követően viszont pontosan úgy fog viselkedni, mint egy steames kulcs, azaz a játék bármikor letölthető lesz PC-re az adott Rockstar Social Club fiókon keresztül.

És ez természetesen a PC Guru Webshopban és a magazin előfizetés mellé adott GTA 5 példányokkal kapcsolatban is így lesz. Aki szeretne steames GTA 5-öt, az a Valve áruházában megveteti a programot, de sajnos a Social Clubot akkor sem fogja tudni megkerülni, és sajnos a szokottnál többet is kell fizetnie a digitális kópiáért.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!