• 2023 februárjában debütál mozikban Aronofsky A bálna c. rendezése
  • Túlsúlyos tanár depressziós, már ki sem teszi a lábát otthonról
  • De újra fel akarja venni kapcsolatot elköltözött tinilányával
  • Főszerepben Brendan Fraser és Sadie Sink (Stranger Things)

Pusztán az alkotók neve elég volna a sikerhez, a Velencei Fesztivál közönségovációja után viszont már igazi Oscar-esélyesnek számít A bálna. Brendan Fraser ezúttal 270 kilós túlsúlyos tanárt alakít – egyes kritikusok szerint soha nem játszott ilyen kiválóan –, aki kóros elhízása és elharapózó depressziója miatt már el sem hagyja otthonát, óráit is online tartja meg.

A film fő konfliktusa azonban nemcsak a férfi belső tusája, hanem lányával fokozatosan romló kapcsolata. Amikor a tizenhét éves Ellie elköltözik fiúbarátjához, Charlie úgy fönt, hogy szeretné helyrehozni kapcsolatát tőle elhidegült gyerekével. A férfi egyetlen barátja, Liz segít neki kikecmeregni a gödörből.

unnamed.jpg
(A kép forrása: ADS)

Fraser hősének lányát a Stranger Things sztárja, Sadie Sink alakítja, míg Liz szerepében a Hatalmas kis hazugságokból ismert Hong Chau látható. A rendezői székben a Pi, a Rekviem egy álomért és az Anyám! sokak által szeretett, más körökben meg nem értett alkotója, Darren Aronofsky ül. A hazai forgalmazó közleménye szerint 2023-ben kerül vászonra A bálna.