• A filmben egy utópisztikus életforma-kísérletben részt vevő közösséget látunk
  • A hősnő azt érzi, hogy elbűvölőnek tűnő társasága titkol valamit előle
  • Premier 2022. szeptember 23-án mozikban

Olivia Wilde eddig a tini életérzés és a felnövéssel járó problémák avatott rendezője volt (miközben színésznőként olyan produkciókban csodálhattuk, mint a Doktor House vagy a Richard Jewell balladája). Szeptember 23-án debütáló filmje, a Nincs baj, drágám (Don’t Worry Darling) azonban más vizekre evez. Disztópikus jellegű romantikus thrillerének hősnője szeretett férjével egy életmód-kísérletben vesz részt az ötvenes években. Az Eisenhower-korszak optimizmusa árad a csillogó díszletekből és a kísérlet – motivációs trénerekre emlékeztető – vezetőjének szónoklataiból, végül azonban a korabeli Amerika sötét oldala is megmutatkozik.

Eleinte minden mámorosnak tűnik a sivatag közepén felhúzott luxusvárosban, ahol hatalmas bőségben él néhány vállalkozó szellemű pár. A Florence Pugh alakította hősnő szenvedélyesen szerelmes férjébe, idővel azonban egyre kényelmetlenebbül érzi magát a művi viszonyok között. Alice rémlátomásoktól szenved, majd nyilvánosan megkérdőjelezi a szabályok helyességét, miszerint a nők egyetlen funkciója és feladata az életben, hogy férjüket szeressék és kiszolgálják. Vajon a kísérletben kutatóként részt vevő férje segít a nőnek?

mv5bnmyxnwnhntgtyzgzmi00ywi2lwi0zgmtzgixztc4odkznwy2xkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mtyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Pugh mellett a zenész Harry Styles (Dunkirk), Chris Pine (Wonder Woman), Gemma Chan (Örökkévalók) és a rendezőnő alakítják a főszereplőket. Alább láthatjátok az Éretlenségi és a Red Hot Chili Peppers Dark Necessities című klipjével bemutatkozó Wilde feszült thrillerének magyar nyelvű előzetesét, aminek kapcsán a direktor néhány izgalmas kérdést intézett nemrég a CinemaCon közönségéhez.