• A filmben egy utópisztikus életforma-kísérletben részt vevő közösséget látunk
  • A hősnő azt érzi, hogy elbűvölőnek tűnő társasága titkol valamit előle
  • Premier 2022. szeptember 23-án mozikban

Az utóbbi években a Richard Jewell balladája fontos mellékszerepében, illetve izgalmas rendezéseivel hívta fel magára a figyelmet Olivia Wilde. A Red Hot Chili Peppers Dark Necessities című dalához készült klip után 2019-ben egy szerethető felnövéstörténet, az Éretlenségi volt bemutatkozó egészestés munkája. Wilde azóta leszerződött egy közelebbről meg nem határozott Sony-Marvel produkcióba, illetve szeptember 23-án mozikba kerül Don’t Worry Darling című disztópikus hangulatú pszichothrillere.

Az ötvenes években játszódó film főhőse a Florence Pugh alakította Alice, aki a Victory néven ismert rejtélyes életforma-kísérletben vesz részt annak vezetőjével, kötelességtudó férjével. Elbűvölőnek tűnő társaság alakul ki a kaliforniai sivatag közepén felhúzott, pálmafák és díszes autók szegélyezte városkában, ám a hősnő napról napra feszültebbé válik. Miután a nőknek a „szabályok” szerint otthon kell maradniuk, Alice erőszakos eseményekret sejt a háttérben és úgy érzi, társai titkolnak előle valamit.

fpigvsuxsaemzxv.jpg_large
(Képek a levetített előzetesből. Forrás: Cinema Solace Twitter és djdboom)

Wilde úgy nyilatkozott a héten megrendezésre kerülő CinemaCon nevű eseményen, hogy a Mátrixra, az Eredetre és a Truman Show-ra emlékeztethet filmje. Ezután arra kérte a közönséget, hogy képzeljen el egy olyan életet, ahol bármit megkaphat. Nem pusztán materiális dolgokat, hanem igaz szerelmet, nagyszerű társat és jó barátokat is maga mellé. „Mi kell ahhoz, hogy feladd ezt a tökéletes életet? Mit vagy hajlandó feláldozni, hogy helyesen cselekedj? Hajlandó vagy leépíteni a rendszert, amit a szolgálatodra terveztek?” – tette fel hangosan a film nagy kérdéseit.

harry-styles-florence-pugh-dont-worry-darling-ftr1.jpg

A CinemaCon alkalmából levetítették a film – egyelőre nem nyilvános – előzetesét, amiből kiderült, hogy bár a hősnő nagyon szereti férjét, egyre bizalmatlanabb munkájával és főleg a férfi kollégáival kapcsolatban. A beszámolók szerint több intim jelenetet is tartalmaz a trailer, Alice és Jack nagyon vonzódhatnak egymáshoz. Később azonban néhány ijesztő snitt is felbukkant az ajánlóban. Reméljük, a széles közönség is mielőbb láthatja a kedvcsinálót. A főbb szereplőket Pugh mellett a zenész Harry Styles (Dunkirk), Chris Pine (Wonder Woman), Gemma Chan (Örökkévalók) és maga Wilde alakítják. Itt láthatjátok a teaser előzetest.