• Christopher Nolan az atombomba fejlesztéséről és J. Robert Oppenheimerről készít filmet
  • Főszerepekben Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh és Robert Downey Jr.
  • 2023. július 21-re tűzték ki a premiert

Nemrég kiszivárgott az Oppenheimer előzetese, így a Universal elérkezettnek látta az időt, hogy hivatalosan is közzétegye a világháborús életrajzi filmet beharangozó montázst. Valószínűleg korai fázisban jár még az utómunka, mert alig látunk részleteket a filmből, inkább az animáció-állókép-narráció hármas szervezi a trailert. A mozibemutató is odébb van, 2023. július 21-én kerül vászonra Christopher Nolan első új stúdiójánál készült rendezése.

mv5bmgm4mdvimgqtyjfmmi00ndhilthhn2mtytqxmmu4zgm3ndawxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az Oppenheimer története rendhagyó produkciónak tűnik Nolan pályáján, hiszen a szerző inkább bonyolult dramaturgiai szerkezetű sci-fiket és thrillereket készített korábban. A címszereplő az atombomba készítéséért felelős Manhattan projekt vezető tudósa volt, aki utólag feleségével együtt elítélte a kísérleteket. Érdekesség, hogy Kitty Oppenheimer kommunista meggyőződésű biológus volt.

Jóllehet Nolan a Tenet 200 millió dolláros gyártási költségei után ezúttal kénytelen volt 100 millió dollár szabta keretek közé szorítani fantáziáját, impozáns színészgárda állt össze a keze alatt. Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Kenneth Branagh, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, James D'Arcy, Jack Quaid és Josh Peck alakítják a főbb szereplőket.