• Jövő ősszel kezdené a Megalopolis forgatását Francis Ford Coppola
  • A filmben egy mérnök a sötét jövőben építi újjá New Yorkot
  • Coppola utópiával szeretné inspirálni a fiatalokat korunk problémáinak megoldására
  • Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange és James Caan alakíthatják a főszereplőket

Francis Ford Coppola az elmúlt években inkább borászatával és olyan klasszikusainak felújításával volt elfoglalva, mint például az Apokalipszis most és a Keresztapa 3. A legendás rendező viszont a nyolcvanas évek óta tervez egy grandiózus sci-fi filmet is, aminek megvalósulásában senki sem hitt már igazán, Coppola Deadline-nak adott nyilatkozata alapján mégis úgy tűnik, hogy vászonra kerülhet a közeljövőben.

A Megalopolis egy mérnököt követ, aki a sötét jövőben, mintegy második városalapító, építi újjá New Yorkot. A modern korban játszódó történetet részben az antik római Catilina-összeesküvés inspirálta, amikor egy patrícius lázadást szított a Cicero vezette szenátus ellen. Utóbbi a pénzügyi terhektől roskadozó New York polgármesterének előképe, akit Forest Whitaker alakít majd, Oscar Isaac karaktere ellenében.

francis-ford-coppola-is-willing-to-fund-his-100-million-sci-fi-film-dream-project-megalopolis-himself.jpg
(A kép forrása: Geek Tyrant)

A nyolcvankét éves szerző elmondta, hogy a globális felmelegedés, az éles társadalmi-politikai szembenállás, a fake news és a számos veszélyt hordozó digitalizáció korában szeretne a fiatal közönségnek szolgálni egy optimista opusszal. Ki is jelentette, hogy a Marvel filmekkel szemben egy utópiát állít, ami arra hívja a fiatalokat, hogy közösen oldják meg korunk problémáit.

Coppola akár 100 millió dollárt is áldozna a produkcióra saját pénzéből, bár elmondta, hogy a film költségei könnyen lehet, hogy 120 millióra rúgnak majd. Isaac és Whitaker mellett Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange és James Caan alakíthatják a főszereplőket.

dlwdmsnwsae22ly.jpg
(A kép forrása: Twitter)