• Buster Keaton életéről készíthet filmet James Mangold (Az aszfalt királyai, Börtönvonat Yumába)
  • Mangold jelenleg az Indiana Jones 5 munkálataival van elfoglalva

Tovább bővülhet James Mangold színes filmográfiája. A Copland és a Börtönvonat Yumába című alkotásokkal hírnevet szerző direktor Az aszfalt királyai 2020-as Oscar-jelölésével hívta fel magára a figyelmet legutóbb. Jelenleg az Indiana Jones ötödik, Harrison Ford kívánalma szerint utolsó epizódján dolgozik, hamarosan pedig a filmtörténet egyik legikonikusabb alakjáról, Buster Keatonról forgathat életrajzi filmet.

james-mangold-and-buster-keaton-.jpg
(A kép forrása: Deadline)

A százhuszonöt éve született színész-komikus azon kevés némafilmesek közé tartozik, akik mindmáig népszerűségnek örvendenek. Chaplin mellett ő volt a burleszk, vagyis a modern világ díszleteibe képletesen és szó szerint is rendre belebotló hősökre épített vígjátéki műfaj mestere. Védjegye a kicsit szomorkás, leginkább érzelemmentes arc, amit a legélesebb szituációk során is mindvégig megőrzött.

59776.jpg
(A kép forrása: Múlt-kor)

A 20th Century Studios gondozásában készülő produkció Marion Meade Buster Keaton: Cut to the Chase című könyvét veszi alapul. Keaton szerepére egyelőre nem neveztek meg lehetséges színészjelölteket, Mangold viszont jó választásnak bizonyulhat. Ő jegyzi A nyughatatlan című életrajzi opuszt is, ami Johnny Cash történetét vitte vászonra.