• 2022. július 29-én debütál az Indiana Jones 5
  • Főszerepben Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen és Antonio Banderas
  • A hatvanas években játszódik a történet, Anglia után Szicíliában zajlik a forgatás
  • Néhány flashbackekben visszatérünk majd az első rész cselekményéhez is

Újraindult az egyelőre cím nélküli Indiana Jones 5 forgatása, erről tanúskodik néhány friss forgatási kép. A munkálatokat a hetvenkilenc éves Harrison Ford vállrándulása szakította meg három hónapra, most már azonban Mads Mikkelsen (A vadászat) oldalán láthatjuk akcióban a veterán régész professzort. A Daily Mail fotói alapján London, Glasgow és North Yorkshire után Olaszországba, Szicíliába költözött a produkció, ahol hősünk még egy esküvői kocsiba is beugrik, talán üldözői elől menekül.

A fenti páros mellett a legutóbb a Sokkal több mint testőr 2-ben látott Antonio Banderas és Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) is feltűnik a filmben. A történetről igen keveset tudunk: az eddig közölt információk alapján a hatvanas években játszódik a cselekmény, de néhány flashback erejéig visszatérünk majd Indy fiatalkorába, Az elveszett frigyláda fosztogatóinak idejébe is. Ez magyarázhatja a náci katonák szerepét, akiket a korábbi fotókon láttunk.

James Mangold (Az aszfalt királyaiLogan) a rendező, a zenét – a széria összes részének partitúráját jegyző – John Williams szerzi, míg Steven Spielberg a produceri teendőkért felel, illetve részt vesz a kreatív munkában. 2022. július 29-én esedékes a premier. Ti várjátok már?

indianajones1280.jpg
(A kép forrása: Entertainment Tonight)