• A Bohém Rapszódia producere készít filmet a Lionsgate berkeiben Jackoról
  • Az alkotók árnyalt, mélyreható módon mutatnák be az énekes életét
  • Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a rendező és a főszereplő

Michael Jackson életútját igazi fekete-fehér történetnek látja ma a világ. Már életében sötét pletykák övezték a popipar egyik legkiválóbb és legsikeresebb szórakoztatómesterének személyét, ma pedig egyesek bojkottálják Jacko munkásságát. A gyermekmolesztálási vádat az HBO sorozata járta körbe, míg Johnny Depp produkciós cége egy szatirikus adaptációt tervezett néhány éve. Utóbbi helyett végül is a Bohém Rapszódia producere, Graham King életrajzi filmes koncepciója kerülhet vászonra.

A Lionsgate égisze alatt készülő produkció forgatókönyvét a Gladiátor, a Skyfall és a Sweeney Todd szkriptjét is jegyző John Logan írja, míg a producerek között ott vannak a művész hagyatékának gondozói. A hivatalos leírás alapján árnyalt, mélyreható képet igyekeznek nyújtani egy bonyolult emberről, aki a popzene királyává vált, illetve a filmben megidézik majd legikonikusabb fellépéseit is az énekesnek. Egyelőre nem érkezett hír a rendező és a főszereplő kilétét illetően. Ti kikre bíznátok a filmet?

1100x619cmsv202717b41-26ce-5973-b09d-0f05c8b02a0b-6459920.jpg(A kép forrása: Euro News)

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, az utóbbi években bőven el vagyunk és a jövőben még jobban el leszünk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael JacksonCéline Dion és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül egy Prince- és két Amy Winehouse-biopic, Madonna saját eletét rendezné meg, illetve 2021-ben is tömérdek hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: egy Amy és három Britney Spears doksiról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a ProdigyRobbie Williams és a Sex Pistols pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt tavaly. Hamarosan a Foo Fighters tűnik fel egy horrorfilmben, illetve Daniel Radcliffe bújik majd Weird Al Yankovic bőrébe. Ami pedig a hip-hop szcénát illeti, a Netflix Kanye West és The Notorius B.I.G. előtt tiszteleg dokumentumfilmek révén.