• A BBC Amy Winehouse: 10 Years On címen készített dokumentumfilmet
  • Korábban nem látott felvételek szerepelnek a filmben
  • Főleg édesanyja emlékeit idézik fel

Már évek óta rebesgetik, hogy a tömérdek zenész életrajzi film között készül egy Amy Winehouse biopic is. A 2011-ben elhunyt énekesnőről szóló játékfilmet főleg sokat kritizált apja szorgalmazza, most azonban édesanyja, Janis emlékeire alapozva érkezik egy dokumentumfilm Amy Winehouse: 10 Years On címen.

amy-and-janis.jpg

A BBC gondozásában készülő produkcióban korábban nem látott archív felvételeket és házi videókat láthatunk. Anyja, kollégái és családtagok nyilatkoznak továbbá a neo-soul tíz éve elhunyt királynőjéről. 2015-ben egyébként Asif Kapadia készített már Amy címen dokumentumfilmet.

211310281cc40065d2333a18c5cb12ef1d3c7a59wm.png

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, az utóbbi években bőven el vagyunk és hamarosan még jobban el leszünk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael Jackson és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül a Prince-biopic, illetve 2021-ben is már féltucatnyi hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: két Britney Spears doksiról, a Netflix The Notorius B.I.G. előtt tisztelgő produkciójáról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a Prodigy és Robbie Williams pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt az elmúlt három hónapban.