• Februárban kezdődik a zenész-parodista életéről szóló film forgatása
  • Weird Al Yankovic szerepében Daniel Radcliffe

Hazánkban kevesen ismerik Weird Jankovicot, pedig a parodisztikus zenéiről ismert amerikai előadó hatalmas népszerűségnek örvend a tengerentúlon. 2014-es Mandatory Fun című lemeze lett a Billboard történetének első listavezető „vígjátékalbuma”, a filmkedvelők pedig a Csupasz pisztoly 33 1/3-ban és Az őrület hullámhosszán főszereplőjeként láthatták. A különc figura életéről az amerikai Roku Channel készít életrajzi filmet, tudta meg a Deadline.

Egyelőre kérdéses, hogy más platformon, például nemzetközileg elérhetővé válik-e majd a mű, a Yankovicot alakító Daniel Radcliffe mindenesetre olyan húzónév, aki miatt az öreg kontinensen is kíváncsiak lehetnek a produkcióra. Az ígéretek szerint szókimondó filmre számíthatunk, ami nem titkolja el a főhős heves románcait és romlott életmódját.

Érdekesség, hogy a forgatókönyv alapját maga Yankovic elbeszélése adja, amiből Eric Appel rendez egészestés mozgóképet. A zenész-parodista kifejezetten örül Radcliffe szerződtetésének, tehát ezúttal nem kerekedhet olyan vita, mint más életrajzi történetek körül (például A Gucci-ház vagy Danny Boyle Sex Pistols sorozata kapcsán). Februárban kezdődik a forgatás.

wird-al-yankovic.jpg
(A kép forrása: Louwire)

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, az utóbbi években bőven el vagyunk és a jövőben még jobban el leszünk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael Jackson, Céline Dion és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül egy Prince- és két Amy Winehouse-biopic, illetve 2021-ben is tömérdek hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: egy Amy és három Britney Spears doksiról, a Netflix The Notorius B.I.G. előtt tisztelgő produkciójáról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a ProdigyRobbie Williams és a Sex Pistols pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt tavaly, nemrég pedig a Foo Fighters szerepelt egy horrorfilmben.