• Brian Cox (Utódlás) visszautasította a Trónok harcában és A Karib-tenger kalózaiban való szereplést
  • Robert Baratheon királyt és a kormányzót játszhatta volna
  • Sajnálja a pénzt, amiről lemaradt, de utóbbi helyett kapott más izgalmas szerepeket
  • A Harry Potterben valamennyi színész barátja szerepelt, őt mégsem kérték fel

Minden korábbinál pozitívabb visszajelzéseket kapott az HBO modern családi maffiasorozata, a Keresztapa és a politikai thrillerek jegyeit ügyesen ötvöző Utódlás tavaly debütált harmadik évadja. A főszerepben a nagyhatalmú munkamániás családapa áll, akit a rendíthetetlen kiállásáról és szikár humoráról ismert skót színész, Brian Cox alakít. A jellegzetes figura GQ magazinnak adott interjújában osztott meg érdekességeket pályájával kapcsolatban, érdekes kijelentéseket tett például a Trónok harcával kapcsolatban.

211212-brian-cox-tease-01cghnat.jfif
(A kép forrása: The Daily Beast)

A beszélgetésből kiderül, hogy Coxnak felajánlották Robert Baratheon szerepét a kultikus fantasy sorozatban, ő azonban nem fogadta el a felkérést. „Nagyon keveset tudok a Trónok harcáról, úgyhogy nem tudom megmondani, hogy mennyire volt fontos karakter, és nem is fogok rákeresni, ha az volt, mert visszautasítottam [a szerepet]” – mondta szarkasztikusan. Aztán mégis beismerte, hogy utánanézett Baratheon királynak. A meghiúsult szereppel kapcsolatban azt bánja leginkább, hogy mennyi pénzről maradt le, jóllehet nem zavartatja magát különösebben emiatt, hiszen az uralkodó korai halála miatt csupán az első évadban játszott volna.

jh2my0.jpg
(A kép forrása: Wallpaper Safari)

De nem a Trónok harca volt az egyetlen sikerprodukció, amiről Cox lecsúszott. A Harry Potterrel kapcsolatban feltételezi, hogy valaki „égő keresztet tartott”, hogy ne szerepeljen a filmekben, mert az „összes haverja” benne volt a stábban. Utóbbi tényleg meglepő, hiszen a mágikus szériában J.K. Rowling kikötése szerint a főbb szerepeket csak brit színészek alakíthatták.

713ked-8jylacsl1500.jpg
(A kép forrása: Amazon)

Ami viszont nem puszta hipotézis, Cox eljátszhatta volna A Karib-tenger kalózai kormányzóját, akit végül Jonathan Pryce alakított. Döntését azzal indokolta, hogy a pénzforgató figura a film leghálátlanabb karaktere (ami érdekes megjegyzés Logan Roy személyének tükrében), illetve a sok epizód miatt lemaradt volna az összes többi szép szerepről, amit abban az időben kapott. Ti szívesen láttátok volna Coxot az említett produkciókban? Melyik karakter bőrében tudnátok elképzelni őt a Harry Potterben?

pirates-of-the-caribbean-6-reboot-characters-1024x576.jpg
(A kép forrása: Gizmo Story)