• 2010-es interjúsorozata alapján játékfilm készül Amy Winehouse utolsó éveiről
  • Millie Bobby Brownt (Stranger ThingsEnola Holmesjátszaná az énekesnőt
  • A rendező és a család szerzői jogokon vitázik

A Bohém Rapszódia hatalmas sikert aratott, azóta viszont egyetlen zenész életrajzi filmnek vagy sorozatnak sem sikerült igazán nagy bevételt produkálnia. A biopic műfaja egyébként is rengeteg kritikát kapott már, bár a Respect nemrég bebizonyította, hogy egy kiszámítható élettörténetben is el lehet rejteni fontos állításokat. Akárhogyan is, Hollywoodban folytatódik a sztárok pályáját feldolgozó művek sora, ezúttal Amy Winehouse kerül terítékre.

Az idén tíz éve elhunyt énekesnőről Save Amy címen Daphne Barak készítene játékfilmet, méghozzá azt a negyven órányi interjú anyagot felhasználva, amit 2010-ben rögzített a neo-soul királynőjével. A produkciót természetesen rögtön megtámadta a Winehouse család, akik saját biopic-et terveznek. A Consequence Film értesülése szerint jelenleg szerzői jogi viták folynak Amy apja és Barak között.

A beszélgetésekből összeállított könyvet egyébként több ízben kritizálták, a Guardian például újságíró helyett egyszerű kapcsolatépítőnek titulálta Barakot. Utóbbinak mégis sikerült a tizenhét éves feltörekvő sztárszínésznőt, Millie Bobby Brownt (Stranger Things, Enola Holmes) megnyernie a főszerepre. Ti szívesen néznétek Amy Winehouse életrajzi filmet, vagy inkább méltatlannak érzitek az emléke körül dagadó botrányt?

varv5iebxbenxjerkni2a4k5fy.jfif(A kép forrása: Pledge Times)

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, az utóbbi években bőven el vagyunk és hamarosan még jobban el leszünk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael Jackson és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül a Prince-biopic, illetve 2021-ben is már féltucatnyi hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: egy Amy és két Britney Spears doksiról, a Netflix The Notorius B.I.G. előtt tisztelgő produkciójáról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a Prodigy és Robbie Williams pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt az elmúlt három hónapban.

211310281cc40065d2333a18c5cb12ef1d3c7a59wm.png
(A kép forrása: MXCity)