• Brian May szerint mégis elkészülhet a Bohém Rapszódia folytatása
  • Megfelelő forgatókönyvet keresnek a filmhez
  • Feltehetően Mercury 1991-ig haláláig tervezik a cselekményt

2018-ban váratlanul nagy sikert aratott, 52 millió dolláros költségvetésből 891 milliós bevételt szerzett a Bohém Rapszódia. A Freddie Mercury életét sokak szerint visszás módon feldolgozó opusz zenésfilmek armadája előtt nyitotta meg a kaput (ezekről lentebb), illetve természetesen rögtön felmerült a folytatás lehetősége. A Queen kliprendezője, Rudi Dolezal és gitárosa, Brian May rögtön be is lengették a Bohém Rapszódia 2 lehetőségét, azóta viszont nagy csönd övezte a produkciót, sőt utóbbi tavaly egy interjúban is kifejezte kétségeit a filmet illetően.

mv5bngvln2q0ndgtmjuzmc00mmmzlwflmzqtmtywzji4mgizmdazxkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Nem tudni, mi változott az elmúlt hónapokban, Brian May mindenesetre az Instagram Live-on árulta el, hogy a zenekar már keresi az ötleteket a folytatásra. „Úgy gondoljuk, hogy elkészülhet a film, de jó forgatókönyv kell hozzá” – fogalmazott. Mivel az első rész cselekménye az 1985-ös ikonikus Live Aid koncerttel zárult, minden lehetőség adott, hogy Mercury és a Queen utolsó éveit is vászonra vigyék, egészen előbbi 1991-ben bekövetkezett haláláig. Ti örülnétek egy esetleges második epizódnak?

Bohém Rapszódia után egyébként Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael JacksonJudy Garland és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül a Prince, a Madonna és az Amy Winehouse biopic, illetve 2021-ben is már több hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: egy Amy, egy Tina Turner és két Britney Spears doksiról, a Netflix The Notorius B.I.G. előtt tisztelgő produkciójáról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a Prodigy és Robbie Williams pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt az elmúlt hónapokban, Danny Boyle Sex Pistols sorozatáról pedig stílszerűen a bíróság dönt majd.