• Clarence „Coodie” Simmons 21 éve kezdte filmezni Kanye West életét
  • Február 16-án debütál a rapper életét átfogó dokusorozat első része a Netflixen
  • Az életút állomásai mellett két alkotó személyes kacsolatáról is tanúskodik a széria

Kanye West: korunk egyik legnépszerűbb előadója, még harsány politikai szerepvállalása sem tudta derékba törni pályáját, a Netflix pedig különleges dokusorozatot közöl életéről. Ezúttal ugyanis nem külső szem figyeli távolról egy híresség életét, hanem testközeli felvételeket láthatunk a címszereplőről. Clarence „Coodie” Simmons még Kanye híressé válása előtt, huszonegy éve költözött Chicagóból New Yorkba kifejezetten azzal a céllal, hogy dokumentumfilmet készítsen a feltörekvő rapper mindennapjairól.

td26tw2hupremieresjeenyuhsstill1.jpg
(A kép forrása: RESO)

Amint a lenti feliratos előzetesben is hallhatjátok, noha a rendező elfogult Kanye munkásságával kapcsolatban, idővel eltávolodtak egymástól, ami érdekessé teheti a filmet. Február 16-án kerül műsorra a trilógia első része, ami persze nem pusztán egy szokásos biografikus történetet kínál, hanem két alkotó személyes kapcsolatáról is tanúskodik. Ti megnézitek majd az izgalmasnak ígérkező doksit?

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, az utóbbi években bőven el vagyunk és a jövőben még jobban el leszünk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael JacksonCéline Dion és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül egy Prince- és két Amy Winehouse-biopic, Madonna saját eletét rendezné meg, illetve 2021-ben is tömérdek hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: egy Amy és három Britney Spears doksiról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a ProdigyRobbie Williams és a Sex Pistols pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt tavaly. Hamarosan a Foo Fighters tűnik fel egy horrorfilmben, illetve Daniel Radcliffe bújik majd Weird Al Yankovic bőrébe. Ami pedig a hip-hop szcénát illeti, a Netflix Kanye mellett The Notorius B.I.G. előtt tisztelgett korábban egy hasonló dokumentumfilm révén.