• Anime sorozat készül a Scott Pilgrim a világ ellen alapján
  • Bryan Lee O’Malley, a film írója és BenDavid Grabinski (Félsz a sötétben) az alkotók
  • A történet szerint egy felelőtlen basszusgitáros srác szerelmes lesz
  • A lány meghódításához le kell győznie annak korábbi barátait

Edgar Wright utolsó rendezése, az Utolsó éjszaka a Sohóban ugyan megosztotta a kritikusokat és a közönséget is, eddigi legjelentősebb munkája volt a bizarr-abszurd műfaji játékok mesterének. A Nyomd, Bébi, nyomd! és a Haláli hullák hajnala direktora a videójátékok világát egy zenés tinitörténet, a Scott Pilgrim a világ ellen című filmben idézte meg, amiből hamarosan anime sorozat készül. Érdekesség, hogy az Anya-Taylor Joy és Thomasin McKenzie főszereplésével készült „időutazós” pszichothrillerhez hasonlóan a Scott Pilgrim sem rögtön a premiert követően, hanem csak később került kultikus státuszba.

A Netflix, a UCP, illetve Az Esernyő Akadémia és a Chucky gyártásáért is felelős Universal Studio Group közösen készíti a 2004-2010 között futott képregényeken alapuló szériát. Közelebbről: a film írója, Bryan Lee O’Malley jegyzi az új forgatókönyvet is, a Félsz a sötétben? sorozat készítőjével együtt irányítják a munkálatokat. A történetet érintő vagy a bemutatódátummal kapcsolatos részleteket egyelőre nem közöltek.

x2uj4xvggfdc7nbvaklixxqiau.jpg
(A kép forrása: The Virginian Pilot)

A film középpontjában egy rock banda kicsit lusta, kicsit kényelmes, a dolgokat a könnyebbik végéről közelítő, frissen érettségizett basszusgitárosa áll. Amikor a városba érkezik a vagány Ramona Flowers, teljesen elvarázsolja őt a megközelíthetetlennek tűnő alter lány. Végül sikerül randiznia Ramonával, ám ahhoz, hogy együtt lehessenek, Scottnak a sarkára kell állni, felelősséget vállalni és egyenként meg kell küzdenie a lány hét korábbi barátjával.