• Edgar Wright a Haláli hullák hajnala miatt anno visszautasította a Doctor Who felkérését
  • Wright elmondta, hogy ha sikerül időpontot találni, nincs ellene egy rész rendezésének
  • Friss filmjéről, a Utolsó éjszaka a Sohóbanról írt kritikánkat itt olvashatjátok

Edgar Wright (Nyomd, Bébi, nyomd!; Scott Pilgrim a világ ellen) neve mostanában Utolsó éjszaka a Sohóban című Velencében állótapssal ünnepelt és a kritika által is méltatott rendezése kapcsán szokott előkerülni. A Slashfilm viszont friss interjúban járt utána a régi pletykának, miszerint Russell T. Davies showrunner annak idején felajánlotta a Spaced című sorozattal ismertséget szerző Wright számára a Doctor Who (Ki vagy, Doki?) pilotjának rendezői székét. Sajtóértesülések szerint a fiatal alkotó első komolyabb egészestés munkája, a Haláli hullák hajnala miatt utasította vissza a megtisztelő felkérést.

A 2005-ben újraindított sorozat stábjába hamarosan visszatér Russell, így ismét adott a kérdés, hogy Wright vállalna-e egy epizódot. Más neves alkotó, például Ben Wheatley (Össztűz, Halállista) is megfordult már a széria direktori pozíciójában, ráadásul az interjúban maga Wright is elárulta, hogy kiskorában – tisztességes brit gyerek módjára – hatalmas Doctor Who rajongó volt, még a könyveket is olvasta. Mi több, 2013-as Világvége című filmje kapcsán felmerült a The Android Invasion? inspiratív hatása, amit egyébként Wright történetesen olvasott, de a sorozatadaptációt korábban nem látta.

edgar-wrigth-directorr.png
(A kép forrása: Slashfilm)

Wright végső soron nem mondta ki, hogy vállalná a felkérést, de közölte, hogy Russell-lel barátok, és az időpont-egyeztetésen múlik minden. „Nem tudom, ez rajtuk áll” – közölte. Majd egy kéréssel fordult az újságíróhoz. „Lehetek én a Doki? Ha azt a szalagcímet írnák, hogy Edgar Wright szeretné eljátszani a 14. Dokit, akkor vállalnám.”

Utolsó éjszaka a Sohóban

Egy divattervező lány visszakerül az álomszerűen romantikus hatvanas évekbe és bálványozott énekesnője testében találja magát. A fantasztikus utazásnak ára van: kísértetek veszik üldözőbe a hősnőt, miközben ő a jelenben indul egy régi gyilkos nyomába. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.