• Tarantino javaslatára nevezte el Edgar Wright filmjét
  • Az Utolsó éjszaka a Sohóban a Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich együttes száma
  • Magyarországon október 21-én debütál a pszichothriller

Quentin Tarantino híresen szereti elemezni, méltatni más alkotók műveit, sőt belefolyni a munkálatokba. Ezúttal a műfaji játékok mesterének, Edgar Wright brit rendező (Scott Pilgrim a világ ellenHaláli hullák hajnalaNyomd, bébi, nyomd!barátjának adott tanácsot. Az amerikai direktornak hála változtatták meg az eredetileg Red Light Area címen futó pszichothriller/-horror címét is. Ma már Utolsó éjszaka a Sohóban (Last Night in Soho) néven ismerjük a filmet, amit a Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich nevű együttes daláról neveztek el, miután Tarantino megmutatta azt Wrightnak – a számot hallhatjátok egyébként a Halálbiztosban is.

Később felmerült még a The Night Has a Thousand Eyes cím lehetősége is, ám ez már foglalt, így végül a fenti javaslat lett a befutó. Meg kell említeni, hogy eredetileg Allison Anders ültette el Tarantino fejében a gondolatot, ezért Wright neki is köszönetet mondott a segítségét. Ami pedig a filmet illeti, az IndieWire-nek adott nyilatkozatában kijelentette a rendező, hogy nemcsak ő, de még soha senki nem csinált ilyen filmet.

mv5botqxzta5mjqtmdyzns00ytfjltlmyjqtodmzmzi0yjjlmzk2xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1ff.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az már előzetese alapján látszik, hogy kivételes narratív szerkezetre és egy nagy csavarra épül a sztori. A Velencei Filmfesztivál közönsége álló tapssal ünnepelte a művet, aminek főszerepét Thomasin Mackenzie és Anya Taylor-Joy alakítja. Utóbbinak egyenesen vissza kellett térnie a vetítőterembe, úgy éltették a nézők.

Wright ugyan külön megkérte a jövőbeli mozilátogatókat, hogy ne rontsák el mások élményét és ne spoilerezzék a filmet, az alapszituációt azért ismerjük. Egy divattervező lány valamilyen csoda folytán visszakerül az álomszerűen romantikus hatvanas évekbe és bálványozott énekesnője testében találja magát. A varázslatos utazás azonban hamar félelmetessé válik, ugyanis sötét démon veszi üldözőbe az idegen testben, térben és időben tartózkodó lányt. Premier október 21-én.