Wasteland 2

A Wasteland 2 a Project Eternityig a legsikeresebb kickstarteres játéknak számított, gyakorlatilag lavinaként zúdítva az indie-világra a crowd-funding üzleti modellt. Mindezért pedig Brian Fargo felelős egyedül, hisz az InXile fejeként ő döntött úgy, hogy egy húszéves klasszikus feltámasztásához a játékosokhoz fordul segítségért. Brian sikerrel járt, a Wasteland 2-t messiásként várják a posztapokaliptikus szerepjátékok rajongói, s ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani -- Fargo is marad a Kickstarternél még egy darabig.

"Igen, szeretnék." -- válaszolt magabiztosan a GamesIndustry.biz azon kérdésére Brian, hogy visszatér-e a Kikcstarterhez a jövőben. "Lehetőséget ad rá, hogy olyasmit készíts az embereknek, amit nem kapnak meg, akármit is vegyenek. Vannak, akik NPC-kké szeretnének válni, mások dobozos példányt vagy novelláskötetet akarnak. Ezek a dolgok pedig nem csupán reklámfogások, valós értéket képviselnek. Meg egyébként is, általánosságban véve is csak hat a terméknek. Szeretem a kommunikációt, amit nyújt, mert ha az embereknek pénzük van valamiben, azzal hajlamosak foglalkozni, érzelmileg is kötődnek hozzá. Na meg ha van egy hadseregnyi ember a játékod mögött, már reklámkampányra sincs szükség."

Brian érvei világosak, tekintve pedig, hogy a Wasteland 2 jövő ősszel jelenik meg, bőven van ideje kigondolni, mivel árassza el újra a Kickstartert. Egy biztos: legyen bármi is, Fargo személyének közösségi támogatásban való kulcsszerepe mindörökké vitathatatlan marad.