• Iparági veteránok dolgoznak a Broken Roadson
  • A megjelenésre csak 2021-ben számíthatunk

A CCP, a Riot és a Ubisoft veteránjai keltették életre a Drop Bear Bytes stúdióját, mely egyből be is jelentette első játékát: ez lesz a Broken Roads. A kézzel rajzolt, pasztellfestmény-szerű hátterekért a Shadowrun Returns-ön is dolgozó művészeti stúdió, a Mighty Vertex felel - és egyből a Fallout jutott eszünkbe róla. A helyszín, azaz az ausztráliai vadvidék (avagy az Outback) amúgy is árasztja magából a poszt-nukleáris hangulatot, pláne ha megfejeljük egy kis igazi világvégével...

broken-roads.jpg

A játék fő vonzereje (a poszt-nukleáris hangulaton túl) a komplex dialógusredszer és a morális iránytű lesznek. Ez utóbbi mentén döntéseink és cselekedeteink négy irány, az utilitarizmus, a macchiavellizmus, a nihilizmus, és az egzisztencializmus szélsőségei közt alakítják karakterünket, akire a környező világ ennek megfelelően reagál majd, de saját lehetőségeinket is korlátozzák (egy tömeggyilkos nem válhat egyik pillanatról a másikra jófiúvá).

Az elképzelés érdekes, de a megvalósításra még éveket kell várnunk: ha minden terv szerint halad, valamikor 2021-ben vehetjük kezünkbe a világvégi világvégét. De trailerünk azért akad.