Még pedig még 'Rocktóber' előtt, szeptember 17. napján, amikor is a rock történetét felvonultató játék demója elérhető lesz az Xbox Live, illetve a Playstation 3 rendszerén keresztül. A teljes verzió amúgy október 16-án fog megjelenni X360-ra és PS3-ra (Észak-Amerikában 13-án).

Megjegyezve, aki lemaradt volna, annak itt a teljes dallista, ami igazán felcsigázta a kedélyeket. Továbbá pedig csatolom a rendkívül zúzósra sikeredett GamesCom-trailert is!






]{iegészítés:
Daniel Linden a játék amerikai oldalán legutóbbi blogpostjában azt írta, hogy a demó szeptember 17-én csak az előrendelők számára lesz elérhető, ők ráadásul egy spéci, Tenacious D által ihletett játékbeli gitárhoz is hozzájutnak, tehát érdemes berendelni a cuccot jó előre, "sosem lehet tudni" alapon.

Még egy kis színes: A GameZone interjút készített a drága jó emberisten Tim Schaferrel, aki elmondta, hogy 14 éves kora óta rajong a heavy metalért, amikor meghallotta Ozzy Osbourne Diary of a Madman című albumát, és attól kezdve úgy játszott odahaza, hogy a háttérben dübörgött a fémzene, így aztán ez a két dolog "összenőtt benne". A játékbeli párbeszédeket direkt Jack Black karakterére írták, aki hallatlan precizitással dolgozott, bár néha improvizált is — ám a nagy renitens maga Ozzy volt, aki olyan veretes káromkodásokat vágott le, hogy még. Külön érdekesség, hogy amint feloldunk egy nótát a játékban, azt a videókon is látott hot road MP3 lejátszóján azután kiválaszthatjuk és hallgathatjuk a száguldozások közben, ráadásul a számválasztáshoz az iPodokban található megoldást másolták le. Arra a kérdésre, hogy mekkora közönségre számíthat a játék, Schafer azt felelte: "nem kellett kalóznak lenned ahhoz, hogy élvezd a Monkey Islandet, így metálarcnak sem kell lenned, hogy játszhass a Brütal Legenddel." A folytatásról azt mondta, nagyon sok ötletük van még, sok mindent ki kellett hagyniuk a cuccból, így rajtuk nem múlik — nyilván ez a kiadó döntése lesz, az eladások és a visszajelzések fényében.(]{redenc)