Bűnözős MMO. Ez mi ez?A Vogster Entertainment egy New Jerseyben székelő új cég, de okos taktikával rögtön Kijevben és Moszkvában is nyitottak stúdiót, hogy az ottani, közismerten jó képességű emberanyagot felhasználhassák, no meg azonmód megjelenhessenek a kelet-európai piacon is (hasonlót lépett egyébként a Monte Cristo is, a Silver fejlesztője is egy kijevi banda).

Első projektjük egy MMORPG CrimeCraft címmel, mely PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra készül (a névválasztás érdekes, hadd ne fejtsem ki bővebben...). A legjobb hír, hogy nem aprózták el a srácok (jó tőke állhat mögöttük), és egyből megvásárolták az Unreal3 motor licencét hozzá, plusz az útkereső PathEngine-t, melyet amúgy a Webzen és az NCSoft is használ, de a Titan Quest, a Pirates of the Burning Sea vagy az Alpha Prime poligonkaraktereit is ez segítette a tájékozódásban.

De térjünk a játékra, mely a mai, modern világban játszódik. A játékosok a politikai, gazdasági és szociális élet szereplői lesznek, üzletet nyithatnak, kereskedhetnek, és szenvedő alanyként konfrontálódhatnak bűnözői csoportokkal vagy rejtélyes rendfenntartó figurákkal. A Megapolisz nyüzsgő életének, atmoszférájának fenntartását, folytonos változását erős mesterséges intelligencia segíti. A főbb kulcspontok:

  • vehetsz magadnak autót és házat;
  • nyithatsz és üzemeltethetsz boltokat, raktárakat, bankokat, üzemeket;
  • részt vehetsz területharcokban és klánháborúkban;
  • MMO-ban egyedi csatarendszer (no, erre igen kíváncsi leszek...);
  • fejlett szociális rendszer, a konfliktusokat lövés nélkül is el lehet simítani;
  • választhatsz a törvénytisztelő, a bűnöző, vagy a pénzügyi karrier között, ezt bármikor megváltoztathatod.

Ennyit tudunk egyelőre, képet sem még, csak pár pici koncepciórajz látható a fejlesztő projektoldalán. Ezek szerintem egyébként erősen cyberpunk hatásúak – főleg a gördeszkás hacker, odafent balra -, finom Neuromantik-hangulat lengi be őket, ami azért nem hangzik rosszul. A partnerlista alapján a kiadó a Vivendi lehet, de a terjesztők között szerepel még a Best Buy, a GameSpy és a Yahoo Games is. Részletek később.