Tegnap tett közzé a Treyarch egy videót, amelynek címe rejtélyesen csak Origins volt. Akkor az új DLC-re tippeltünk, és nem is lőttünk annyira mellé. Az Origins valóban a Call of Duty: Black Ops 2 utolsó DLC-jének beharangozója, de maga a név csak a kiegészítőhöz tartozó zombimódot takarta, a DLC címe ugyanis Apocalypse.

Hogy mit takar a -- a fejlesztők szavaival élve -- „minden eddiginél félelmetesebb és fantáziadúsabb zombis élményt nyújtó” mód? Nos, a dieselpunk stílusú, első világháborús időkbe repítő Origins francia területen játszódik, és helyet kapott benne az eredeti, World at War-féle zombimód négy szereplője: Takeo Masaki, Nikolai Belinski, Edward Richtofen és Tank Dempsey.

Az Apocalypse emellett tartalmaz négy többjátékos pályát is. A Pod és a Frost teljesen új lesz, míg a Dig a World at War Courtyard térképéről, a Takeoff pedig az eredeti Black Ops Stadium című pályájáról lett megmintázva. Ezeken kívül természetfeletti képességekkel bővül arzenálunk, kapunk új járműveket is, mint a diesel-drone és a Mark IV tank, és persze -- bár nem erősítették meg --, valószínűleg az előzetesben látott 300 méter magas mikrobit is kipróbálhatjuk majd. S persze lesznek új perkek és power-upok.

És hogy ez az apokalpitikus-szuperhősös-dieselpunkos-zombis egyveleg jól működjön, amikor augusztus 27-én Xbox 360-unk, majd egy hónappal később PC-nk és Playstation 3-unk életre kelti, azért Alex Ross, a DC- és Marvel képregények művésze felelt. Az Apocalypse 1200 MS pontba kerül, kivétel, ha már előre beruháztatok a Season Passre.