Az informátor állítása szerint a Black Ops II történetének egyik felében Frank Woods elbeszélését hallhatjuk majd arról, hogy milyen küldetésekben vett részt Alex Masonnal a hidegháború alatt, a másik felében pedig a játék jelenében, 2025-ben harcolunk majd, valamint lehetőséget kapunk arra is, hogy néhány pályán a játék főellenségét, Raul Menendezt irányítsuk.

A visszaemlékezésekben láthatjuk, hogyan kerül hatalomra Menendez, valamint megtudhatjuk, hogy milyen módszerekkel tudjuk legyőzni őt, majd Mason fiával ezen tudás birtokában levadászhatjuk a szinte lenyomozhatatlan terroristát.

A történt során -- ahogy a sorozat korábbi részeiben -- számos helyszínen megfordulunk majd: többek között Afganisztán, Pakisztán, Panama, Szingapúr, Nicaragua, Los Angeles és Haiti is a fegyvereinktől lesz hangos.



A multiplayer mód tekintetében a szokásos dolgokra számíthatunk, tehát a szólista kampány által inspirált pályákon lőhetjük egymást halomra, bevetve a legmodernebb fegyvereket, s mivel egy Treyarch-játékról beszélünk, zombik is lesznek, sőt ezúttal lehetőséget kapunk arra, hogy ne csak lelőjük ezeket a szörnyeket, hanem irányítsuk is az egyiket.

Természetesen mind a multiplayer módban, mind pedig a zombis hentelésben ismét lesznek perkek, amikkel könnyíthetünk a dolgunkon, ha pedig az online csatatéren eredményesen játszunk, a kiválasztott killstreak jutalmat használva szétszedhetjük a többi játékost.

A játék megjelenése után új többszemélyes pályák fognak megjelenni, ám eltérően a Modern Warfare 3-ban látottaktól, ezeket nem kettesével vagy egyesével kapjuk meg, hanem hagyományos pályacsomagokban. Várhatóan a Call of Duty Elite szolgáltatás keretében itt is előre fizethetünk az összes DLC-ért.

Érdekesség a multiplayer móddal kapcsolatban, hogy a játékon belül élőben nézhetünk, illetve közvetíthetünk meccseket, valamit olyan lehetőség is van, hogy egy webkamerát (vagy a Kinectet) használva az arcunk is látható legyen.



Fontos leszögezni, hogy habár a forrás szerint ez mind 100 %-ig megbízható információ, kezeljük fenntartásokkal, hiába hangzanak hihetőnek az újdonságok.