Ez a kiadó új, mobiljátékokért felelős stúdiója, a The Blast Furnace első játéka. A Mark Washbrook (Rockstar London) és Gordon Hall (Rockstar Leeds) vezetése alatt működő csapat igyekezett egy nem szokványos átiratot készíteni a játékipar egyik legnagyobb példányszámban eladott sorozata alapján. 

A Call of Duty: Strike Team egy egyedi, a franchise-tól elvárt adrenalindús jelenteket felvonultató történetet mesél el, ennek eseményeit pedig két szemszögből élhetjük át: egyrészt van a hagyományos belső nézet, másrészt pedig lehetőségünk van madártávlatból is osztogatni a parancsokat a négyfős, egyedi felszereléssel és képességekkel ellátható, vagyis személyre szabható osztagunknak.

Természetesen a The Blast Furnace ügyelt arra, hogy a kezelés az iOS platformnak (iPhone, iPad, iPod Touch) megfelelő legyen, illetve gondoltak arra is, hogy ne egyetlen végigjátszást bírjon a program. A történet teljesítése után így a többszöri újrajátszhatóságot biztosító Survival Mode vár minket, melyben az elért teljesítményünket egy globális ranglistán mérhetjük össze a többiekkel, illetve játékon belüli jutalmakat és bónuszokat is kapunk.