• Újabb banhullám ment végig a Call of Duty: Warzone-on
  • Nagyjából 20 ezer csalót tiltottak ki a játékból

Tegnap elstartolt a Call of Duty: Warzone és a Call of Duty: Modern Warfare hatodik szezonja, az Infinity Ward pedig úgy érezte, ez egy jó alkalom egy újabb banhullámra, kiderült ugyanis, hogy játékosok ezreit tiltották ki a játékból az új évad indulásával párhuzamosan.

call-of-duty-warzone-jokorat-suhintott-a-bankalapaccsal-az-infinity-ward.jpg

A Vice értesülése szerint nagyjából 20 ezer cheaternek intettek búcsút, akiknek a többsége valószínűsíthetően az EngineOwning csalásával próbálkozott. Egy streamer, Nick Wagner például biztosan az EO előfizetős cheat szolgáltatását használta, mielőtt kitiltották, de a cég fórumán is rengeteg panasz bukkant fel. Sokatmondó jel emellett az is, hogy a Call of Duty: Modern Warfare neve mellett (amibe ugyebár a Warzone is beletartozik) immáron a "detected" felirat szerepel, azt jelezvén, hogy már nem biztonságos a csalás.

Az Infinity Ward már korábban is több tízezer cheatert tiltott ki, a banhullámok pedig várhatóan a jövőben is folytatódnak majd, miközben folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél hatékonyabban tudják kiszűrni őket.