Ha valamilyen valódi eseményeket alapul vevő játékról van szó, mindig akadnak játékosok, akiknek kiemelkedően fontos a történelmi hűség. Különösképpen igaz ez a második világháborúra vonatkozóan, így a Call of Duty: WWII sem kivétel ez alól, főleg mióta tudjuk, hogy női szereplőkkel is találkozhatunk – bár mint tudjuk, a túlzott realizmus gyakran a játékélmény rovására megy, ezért feláldozható, ha a szükség úgy kívánja, erről volt is egy remek cikkünk.

“Történelmileg pontos. Tudtuk, hogy lesz kihívásunk ezzel kapcsolatban a változatossággal. De miután mélyre ástuk magunkat a francia ellenállás történetében, látszott, hogy rengetek női harcosuk volt, így lett egy karakterünk, Rousseau az egyik párizsi csoport vezetője, akinek a bőrébe is bújhatunk majd egy rövid ideig. De vannak női karaktereink a többjátékos-, és zombimódokban is.” - oszlatta szét az aggodalmakat a Sledgehammer Games.

Bár sokak legnagyobb bánatára a lövészárkok másik oldalán, azaz a náci Németország katonájaként nem harcolatunk, legföljebb a többjátékos módban. De azt is tudjuk, hogy ez is ingoványos talaj, és ezt a kérdéskört is körbejártuk már alaposan annak idején a Battlefield 1 kapcsán.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!