• A tengelyhatalmakkal csak a multiban játszhatunk
  • A végtelen futás lehetőségét is elfelejthetjük
  • A Call of Duty: WWII november 3-án jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra
  • Ajánlott cikkünk: Miért nem készül nácis világháborús FPS?

Szinte nincs olyan világháborús játék (első vagy második, itt most nem számít), aminél nem merül fel, hogy akár (kivételesen) a vesztes oldal katonáinak egyenruhájába is belebújhatnánk. Legutóbb a Battlefield 1-nél merült fel a kérdés, amiben csak a többjátékos módban tehettük ezt meg, a kampány alatt végig megmaradtunk az antanthatalmaknál.

Most a Call of Duty: WWII esetében is előjött a kérdés, amire a Sledgehammer Gamestől Michael Condrey egyenes választ adott Twitteren: „a szövetségesekkel fogtok harcolni és őket követitek. A tengelyhatalmak a kegyetlen ellenség. Nem, nem fogtok a tengelyhatalmakkal játszani a kampányban.”

A válaszból kitűnik, hogy a többjátékos módban azért lehetőségünk lesz a „kegyetlen ellenség” bőrébe bújni – máskülönben elég unalmas vagy fura lenne egyik-másik játékmód. Viszont ez a nyílt válasz annyiból is érdekes, hogy korábban a Call of Duty: WWII direktora, Bret Robbins nagyon nem akart erről beszélni. „Hagyjuk meg misztikumnak” – mondta pár napja egy livestream során.

Emellett Condrey-tól azt is megtudtuk, hogy a végtelen futás lehetősége is kimarad a programból, merthogy ebben a részben nem lesznek exoruhák meg ilyen jövőbeli nyalánkságok, amik emberfeletti képességeket adnának. A Call of Duty: WWII-val kapcsolatban már korábban is felmerült, hogy realistább lesz, mint elődei, éppen ezért a regenerálódás rendszerét is kivették a programból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!