C&C: Red Alert ingyenMost vasárnap lesz a Command & Conquer: Red Alert megjelenésének 13. évfordulója, és ennek örömére az EA ingyenesen letölthetővé teszi azt. A letöltéshez csupán a Red Alert 3 hivatalos oldalára kell ellátogatnunk. Tökéletes "ingyen" reklám ez a közelgő 3. epizódnak is, nem mellesleg egy remek gesztus a rajongók felé. Mi sem habozunk és a PGO-ról lokálból is tölthetitek az első részt, csakúgy mint a nem olyan régen kiadott Command & Conquer első epizódját is.

» C&C: Red Alert [SOVIET DISC]

» C&C: Red Alert [ALLIED DISC]


Természetesen ez a letöltősdi a Red Alert 3 promóciójának a része, ahogy az is, hogy ha a hivatalos oldalról előrendeljük a játékot, megkapjuk ingyen a Red Alert 2-t, plusz még néhány RA3 háttérképet, egy exkluzív multiplayer pályát, és egy visszatekintő videót is megnézhetünk a sorozatról. (Megjegyzés: az Ubisoft ugyanilyen előrendelős akcióban most ingyen adja a Far Cry első részét a második mellé - ]{redenc.)



C&C: Red Alert ingyenA C&C Red Alert története az 1950-es években, egy alternatív univerzumban játszódik. A játék nyitójelenetében Albert Einsteint láthatjuk, aki 1946-ban, Új-Mexikóban megkísérli egy időutazással semmissé tenni a második világháború borzalmait. A kísérlet sikeres, sikerül visszautaznia az időben 1924-be, ahol találkozik a fiatal Hitlerrel, akit éppen akkor engedtek ki a börtönből. Einstein egy rövid beszélgetés után kezet ráz a diktátorral, és ezzel valahogyan ki is törli a történelemből.

Azzal, hogy eltűnt a náci Németország a történelemből, a Szovjetunió teljes erővel terjeszkedni kezdhetett, Sztálin vezetése alatt. A szovjetek Kínában és Kelet-Európában foglalnak el területeket, hogy valóra váltsák Sztálin álmát: hogy övé legyen az egész eurázsiai kontinens. Az európai országok szövetséget formálnak, és elkeseredett gerillaharcot folytatnak az oroszok ellen, ezzel kialakul a második világháború.