A virtuális CES 2021 események sorát a TCL is gyarapította egy félórás bemutatóval, melynek során az elektronikai vállalat lerántotta a leplet az idei évre vonatkozó újdonságairól.

HAJLÍTHATÓ KÉPERNYŐK

A gyártó optoelektronikai leányvállalata, a TCL CSOT két hajlítható képernyőt is bemutatott. Az egyik a 17 hüvelykes Printed OLED Scrolling, amely mindössze 0.18 mm vastagságú, ennek köszönhetően pedig bármilyen eszközbe jól beilleszthető, legyen szó hajlított kijelzős TV-készülékekről, összecsukható képernyőkről vagy kereskedelmi célú megjelenítőkről.

tclces2021printed-oled-scrollingdisplaystretched.png

A másik újdonság a 6.7 hüvelykes AMOLED Rollable képernyő, mely az okostelefonok formavilágát igyekszik újraértelmezni. A hordozható kijelző egy érintéssel 7.8 hüvelykesre bővíthető, kevesebb mint 10 mm-es vastagságával pedig jóval keskenyebb, mint a többi hasonló készülék.

tclces2021amoled-rollable-displayrolled.png

ÚJGENERÁCIÓS MINI-LED TV

A TCL már 2018 óta foglalkozik a Mini-LED technológiával, most pedig eljött az idő, hogy lerántsák a leplet az ultravékony OD Zero televízióról, amely 0 mm-re csökkenti a távolságot a fényforrás és a panel között. Mindez kimagasló teljesítménnyel is párosul, egyenletes fényerővel, új szintre emelt HDR-rel és összességében valósághűbb, élesebb képekkel.

od0zerominiledqled-tv2.jpg

GOOGLE TV

A gyártó bejelentette azt is, hogy 2021-ben érkeznek az első olyan televízióik, melyek a Google TV rendszerét fogják használni

„A Google rendszerű TV-k bevezetésével a Google-lal kötött partnerségünk új fejezete kezdődik. Az idei CES-en az Experience More, azaz a még több élmény jegyében vagyunk jelen: legújabb kijelzőink a Google okos és kényelmesen elérhető tartalmaival kiegészülve pont ezt a magas szintű szórakoztatást teszik majd lehetővé” – mondta Kevin Wang, a TCL Industrial Holdings és a TCL Electronics vezérigazgatója.

„Nagyon örülünk, hogy a Google TV a TCL-lel való együttműködésünknek köszönhetően szerte a világon eljuthat a felhasználókhoz. A Google TV kényelmesebb és élvezetesebb tévézést nyújt, hiszen a segítségével mindenki megtalálhatja a számára legszórakoztatóbb tartalmakat” – tette hozzá Shobana Radhakrishnan, a Google TV vezető mérnöke.

tcl-google-tv-2.jpg