• Jövő héten került fel a Steamre és a GoG-re a Chernobylite
  • A programot a S.T.A.L.K.E.R. szellemi örökösének is tekinthetjük
  • Túlélő-horror lesz, amiben valósághűen jelenítik meg a Zónát

Mind a Steam Early Access-ben, mind a GoG-n október 16-án válik elérhető 29,99 dolláros áron a The Farm 51 Chernobylite című játéka, amely a méltán kultikussá vált S.T.A.L.K.E.R.-hez hasonlóan Csernobilbe, egész pontosan az atomerőmű körül kialakított Zónába invitál meg minket.

Bár a terület egy második robbanásnak hála sokkal veszélyesebbé vált, mint a valóságban, a Chernobylite azért nem rugaszkodik el teljesen a realitástól, legalábbis nem a helyszínek terén. Ahogy az a lenti, új trailerben is látható, a fejlesztők elképesztő részletességgel ültették át Csernobilt, Pripjatyot és az atomerőmű környéki területeket. Az autentikusságot emellett az is segíti, hogy a beszédet oroszul vették fel a Metro 2033 és a S.T.A.L.K.E.R. színészeivel – szerencsére kapunk angol feliratot, és úgy tűnik, hogy magyar feliratot is.

A 8 órányi játékidőt felölelő történet szerint hősünk, aki átélte az első katasztrófát is, azért tér vissza a Zónába, hogy megkeresse régóta eltűnt szerelmét, miután üzenetet kapott a nőtől. A Chernobylite műfaját tekintve túlélő-horror, szóval nem egy sima kirándulásra megyünk, még ha szabadon be is járhatjuk a legismertebb helyszíneket – mindezt megcsodálhattuk mozgás közben a legutóbbi játékmenet-videóban.