• Kickstarteren a Chernobylite
  • A gyűjtésből még egy hónap van hátra
  • Már a pénz harmada összejött

A Csernobili Tiltott Zóna és az elhagyatott Pripjaty területe tökéletes színhelye a játékoknak, és tökéletes választása a fejlesztőknek. A remek S.T.A.L.K.E.R. játékok után most a Farm 51 döntött úgy, hogy elviszi a játékosokat a zónába, egy túlélő akció-horrorjátékban, aminek a Chernobylite címet adták. A fejlesztők természetesen a közönséget is bevonták a játék készítésébe: az előzetes ígéreteknek megfelelően április 11-én elindult a Kickstarter kampány, és a gyűjtés. Nem sokat, 100 ezer dollárt akarnak összeszedni (persze ez csak a kezdőösszeg), a jó hír pedig, hogy kevesebb, mint két nap alatt összejött a harmada ennek a rengeteg pénznek. 

chernobylite-nuclear-power-plant.jpg

Mit ígér a Farm 51? Természetes és természetfeletti veszélyeket, halálos ellenfeleket, nem líneáris, de a játékba berántó narratívát, akciót, horrort, túlélést, teljesen lemodellezett, élethű környezetet, amit többszöri, a Zónába tett utazás során szkenneltek be a fejlesztők, és rengeteg jutalmat. A demóhoz már 15 dollár befizetése után hozzá lehet jutni, 600 dollárért a digitális és fizikai tárgyak mellett már egy teljes Stalker uniformist (nadrág, dzseki, hátizsák, gázmaszk) adnak a fejlesztők, míg 2500 dollárért már a Zónába is el lehet látogatni, a fejlesztők és a helyiek idegenvezetésével, ehhez azonban legalább 18 évesnek kell lenni, és kell hozzá egy érvényes útlevél is. 

chernobylite-600-dollars.jpg

A Farm 51 szerint a Chernobylite Early Access verziója legkorábban 2019 végén jelenhet meg, a játék kész változata pedig egy évvel később. Érdekes, ígéretes és támogatásra érdemes projekt ez, amihez a fejlesztők készítettek videókat is, az egyik azt mutatja be, hogy milyen munkálatokat végeztek a Zónában, a pusztuló környezetben, az atomreaktor mellett...