Chris Roberts és a Star Citizen csapata okkal ünnepli az új esztendőt, hisz 2014 végére 65 millió dollárnál is több pénzt gyűjtöttek a stúdió munkatársai, amiből a világ legösszetettebb űrszimulátorát fogják megalkotni – valamikor a jövőben, de idén már minden bizonnyal nem.

A Star Citizen bejelentésekor 2015 még nagyon távolinak tűnt, így Roberts az idei évre tette a játék befejezését. Igen ám, de akkor még tizedannyi tartalomról sem volt szó, mint most, így a Roberts Space Industries igazgatója az új évet köszöntő nyílt levelében már úgy beszél 2015-ről, mint az évről, amikor a program formát ölt, és nem elkészül – sőt, klasszikus értelemben véve sosem lesz kész a program.

Idén a támogatók már ki fogják tudni próbálni a Star Citizen FPS-modulját, belekóstolhatnak az MMOG-univerzumba, többen is irányíthatnak majd egy hajót az Arena Commander-módban, és a Squadron 42 címet viselő kampány első fejezetét is végigjátszhatják. Ez Roberts szerint azt jelenti, hogy a játék gyakorlatilag összeáll az esztendő végére, ami konyhanyelven az alfaváltozat megjelenéseként értelmezhető.

„A Star Citizen nem sprint, nem maraton. Nincs végleges célvonal, mint egy tradicionális játék esetében. A Star Citizen egy életforma, ami addig marad fenn, amíg a közössége szeretné.” – zárta sorait Roberts.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!