• Tim Burton a tizenéves Wednesday Addams-ről készít sorozatot a Netflixen
  • Főszerepben Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán
  • Christina Ricci, a legikonikusabb Wednesday is csatlakozott a stábhoz
  • Értesülések szerint a címszereplő kollégiumi gondozóját alakíthatja

Amikor Tim Burton elkezdett dolgozni élőszereplős Wednesday Addams sorozatán, felcsillant a remény, hogy az MGM faék egyszerűségig popularizált animációs filmjei mellé érkezik egy igényes és az Addams Family több mint fél évszázados örökségéhez hű kortárs produkció is. A sötét humorral átitatott gótikus stílust sikeresen emelte át egyébként 2013-ban az Adult Wednesday, az a próbálkozás mégis feledésbe merült. Most a Netflix teremt lehetőséget, nem akármilyen stábbal a fedélzeten.

Sajnos Thora Birch (Amerikai szépségGhost World) távozott a produkcióból, helyette viszont az a színésznő érkezett, akinek a visszatérésére a leginkább vártak a rajongók: a Deadline információi szerint Christina Ricci aláírt a sorozatba. Ő alakította a legikonikusabb Wednesday-t Barry Sonnenfeld kilencvenes években készült filmjeiben, illetve olyan kultikus művekből ismerhetitek őt, mint például a Buffalo ’66, a Casper, Az Álmosvölgy legendája, A lánc, sőt még az új Mátrix epizódban is felbukkant néhány snitt erejéig.

dfimage.jpg
(A kép forrása: People)

Ricci karakterét szándékoltan titokban tartják, hogy meglepetésként szolgáljon a nézőknek a sorozatban. Sajtóértesülések szerint Birch botanikus lány figuráját, Wednesday kollégiumi gondozójának szerepét vette át vagy ahhoz hasonló hőst alakíthat. Utóbbi valószínűbbnek tűnik, Ricci ugyanis hírhedt növényiszonyban szenved. A forgatás március végéig zajlik Romániában.

netflix-wednesday-main-cast.jpg
(A kép forrása: Showbiz Cheat Sheet)

Morticia és Gomez szerepében Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán párosát láthatjuk majd, míg a címszereplőt Jenna Ortega (TeA bébiszitter 2, Sikoly 5) alakítja. Ezúttal a tizenéves Wednesday történetét követhetjük, aki a Nevermore akadémia diákjaként igyekszik elsajátítani mentális képességeinek irányítását, miközben a várost megrázó gyilkosság és egy szüleit foglyul ejtő rejtély nyomába ered.