A Paradox ma délután örömmel jelentette be, hogy a gondozásukban megjelent, a finn Colossal Orders által fejlesztett városépítő játék, a Cities: Skylines a március 10-i megjelenés óta egymillió példányban talált gazdára.

Ezzel tehát tovább tart a játék páratlan menetelése: a megjelenés napján 250 ezer kópia kelt el belőle, egy hét múlva már ötszázezernél járt az eladási mutató, most pedig, ahogy a bevezetőben említettem, bő egy hónappal a premier után az értékesítések száma átlépte az egymilliós álomhatárt. Ha belegondolunk, hogy ezt a játékot egy mindössze kilenc fős csapat rakta össze...

A siker persze érthető és jogos: a Cities: Skylines, ahogy az áprilisi PC Guruban szereplő tesztünkben is olvasható, a jelenleg kapható legjobb városépítő cím, sőt minden idők egyik legjobb ilyen alkotása. Imádják a kritikusok, imádja a közönség -- utóbbi legjobb jele nemcsak a rengeteg eladott példány, hanem a Steam Workshopon fellelhető temérdek, 33 ezernél (!) is több mod, melyek között tényleg minden megtalálható, az új épületmodellektől a különféle funkciók és opciók finomításán át a valós vagy kitalált városokat ábrázoló térképekig (ilyen a PC-re ma megjelent GTA V-beli Los Santos is).

A Paradox sajtóközleményében (amelyből az is kiderült, hogy átlagosan 21 ezer játékos foglalalatoskodik városépítéssel folyamatosan online) a kiadó elnök-vezérigazgatója, Fredrik Wester a következőket írta: „Nem győzünk betelni vele, mennyire szeretik a játékosok a Cities: Skylinest. A játék még mindig fogy, egyenletes ütemben, ami igen figyelemre méltó egy olyan cím esetében, mely már egy hónapja van a piacon. Még egyszer hadd köszönjük meg mindenkinek, aki támogatta és támogatja ezt a játékot!”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!