Ahogy közeledik a Civilization 6: Rise and Fall megjelenése, úgy derül ki egyre több a választható népekről és vezetőkről is. 2017 végén az indiaiak második vezérét, a Gandhinál jóval agresszívebb Chandragupta Mauryát ismerhettük meg, most pedig egy teljesen új frakcióról, a grúzokról rántották le a leplet a készítők.

Mint az a rövid bemutató videóból is kiderül, a grúzokat legendás királynőjük, Tamar vezeti majd, aki 1184-től körülbelül 1213-ig ült az ország trónján, uralkodása alatt pedig Grúzia a környék egyik meghatározó országává vált. Hála erős vallásosságának bekerült az ortodox keresztények szentjei közé is, alakja pedig mind a mai napig nemzeti szimbólumnak számít.

A játékban Grúzia egyedi képességként egy extra bónuszt is választhat, valahányszor belép egy aranykorba, egyedi épülete pedig a Renaissance Walls-t váltó Tsikhe, mely némi hitet is biztosít majd nekünk. A grúzok speciális egysége a közelharcos Khevsureti, akik hegyes terepen bónuszt kapnak, valamint a nehéz terep ellenére sem mozognak lassabban.