A Civilization 6 tavaszi frissítése kapcsán még elég szűkszavúak a Firaxisnál, de most egy videóval bemutatkozik Nagy Kürosz (Cyrus the Great), az akhaimenida-dinasztia prominens tagja, az Óperzsa Birodalom megalapítója. A sorozat rajongói számára nem ismeretlen a király, a negyedik felvonásban őt is választhattuk a perzsák világuralmi törekvéseinek vezéralakjául az ötödik részben is feltűnő Dareiosz mellett.

Perzsia egyedi képessége “Babilon bukása” (Fall of Babylon), mely a meglepetésszerűen indított háborúk negatív hatásait csökkenti, saját egységeinket pedig gyorsabban mozoghatnak az összetűzés idejére. És ha már háborúról esett szó, a birodalom különleges egysége sem ismeretlen, a Halhatatlanok (Immortals) ezúttal azonban nem dárdákkal (bár az is van nekik), hanem íjjal és nyíllal támadnak.

A békésebb oldalon, a politikai filozófia (Political Philosophy) felfedezése után egy extra kereskedelmi útvonalat és egyéb bónuszokat kapnak a belső árucsere után, az bevételek és a kultúra további növelésére pedig a perzsa kertek, avagy a Pairidaezák (tükörfordításban “paradicsomkert”) szolgálnak.